Unt de cocos făcut în casă

0

Poate exista un produs pe care îl poți folosi cu încredere în cosmetică și pe care să-l și poți mânca?

unt-de-cocos (2)Despre beneficiile untului de nucă de cocos deja se știe: ajută la îngrijirea părului, a pielii, înlăturarea stresului, menținerea nivelului de colesterol, pierderea în greutate, digestie și metabolism adecvat, înlăturarea problemelor la rinichi, boli cardiace, hipertensiune arterială, diabet zaharat, HIV și cancer, îngrijire dentară și rezistența oaselor, stimulator al sistemului imunitar și câte și mai câte… Aceste beneficii pot fi atribuite prezenței acidului lauric, capric, caprilic, dar și proprietăților sale antimicrobiene, antioxidante, antifungice, antibacteriene. Deci are beneficii asupra sănătății întregului organism!

În produsele naturale de cosmetică este un ingredient de bază, fiind un foarte bun hidratant și nutritiv, puternic antioxidant: se absoarbe ușor și pătrunde adânc in piele reparând țesuturile pielii, întârziind apariția ridurilor.

Dacă ai încercat vreodată uleiul de cocos, înseamnă că vei iubi untul acesta! Diferența dintre cele două, este foarte simplă. Uleiul de cocos este doar uleiul din fruct. Este bun la gust, cremos şi miroase fantastic.

unt-de-cocosPe de altă parte, untul de cocos conține „pulpa” fructului, așadar, textura și aroma sunt mai intense și mai bogate. Untul de cocos este ușor de folosit și foarte versatil, fiind folosit atât in alimentație cât și/sau mai ales in cosmetică.
Untul de cocos conține, spre deosebire de uleiul de cocos, toate grăsimile, fibrele și nutrienții nucii de cocos. Consistența poate varia in funcție de temperatura și de modalitatea de a-l depozita. Acesta poate fi foarte cremos dacă se afla într-un mediu călduros sau dimpotrivă, foarte solid, când se afla într-un mediu răcoros.

Și nu este nevoie să mergi să îl cumperi de la magazin. Paradoxal, e foarte simplu și rapid de făcut acasă. Sunt doua variante, la fel de eficiente de făcut untul de cocos.

În prima variantă luăm o nuca de cocos proaspătă (adică, luăm nuca, o scuturăm și daca se aude apa în ea e semn bun …dacă nu – încercăm alta!), scoatem miezul și curățăm ‘pielița’ maronie cu un cuțit. Miezul obținut se înmoaie câteva minute în apa ușor călduță ( max. 40 grade). După care se introduce în blender (la o cana de pulpă de cocos se adaugă cam 2 căni de apă călduță). Se blenduiește la viteza maximă câteva minute iar produsul obținut se stoarce printr-o sita sau tifon, într-un borcan. Se lasă la temperatura camerei 1-2 ore după care se pune la frigider. Untul se va separa de apă și se ridică la suprafață. Fulgii care rămân după stoarcere îi putem usca și folosi la prăjituri.

unt-de-cocos (3)Sau, o varianta și mai simplă: luam o punguță de fulgi de cocos (cca 200 gr), îi punem în blender și adăugăm apă călduță suficient cât să-i acopere, îi blenduim la maxim câteva minute (aprox 15 minute, cu pauze) și fulgii se topesc și se transformă în unt. Deci ideea „îi bați până scoți untul din ei” e adevarată.

Nimic mai simplu! Obținem un unt de cocos pur și 100% natural. Este luxuriant, neted, alunecos și delicios, indiferent daca îl mănânci, îl pui pe piele sau pe păr!

Share.

Leave A Reply