Ceaiul de crizantema acționează ca un lichid de răcire natural și care a fost discutat mult timp în vechea știință medicină chineză. Consumul zilnic de ceai de crizantema are proprietati miraculoase.
Să aruncăm mai atent o privire la beneficiile nutriționale și la cele 10 beneficii principale pentru sănătate ale ceaiului de crizantemă.
Informații nutriționale
Acesta este un ceai de plante extrem de puternic. Ceaiul de crizantema are cantități mari de B caroten, care sunt prezente în partea galbenă și in fructe. B carotenul este transformat în vitamina A în ficat. Acest tip de vitamina A este util în tratarea problemelor cutanate și in creșterea imunității. De asemenea, ajută la amânarea procesului de îmbătrânire și a orbirii legate de vârstă.
Acest ceai este, de asemenea, o sursă bună de vitamina B, cum ar fi colina, folacin, niacina, precum și riboflavina. De asemenea, conține vitamina C, care reduce riscurile de scorbut și protejează ochii.
Ceaiul din crizanteme contine minerale, de exemplu calciul, care este important pentru dinți și oase, fierul care ajută la transportul oxigenului prin sânge, magneziu, care este necesar pentru mai mult de 300 de tipuri de funcții corporale, precum și potasiu pentru funcționarea cardiovasculară și stabilizarea tensiunii arteriale.
Ceaiul din crizantema are adenină, aminoacizi și glicozide.
10 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de crizantemă
Acest ceai nu este foarte faimos printre entuziastii de plante, deoarece foarte puțini oameni știu despre existența și beneficiile sale. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre beneficiile sale:
1. Ceaiul de crizantema are vitamina C, care ajută la ușurarea greutății în cap în timpul frigului și la ameliorarea disconfortului sinuzitei. Acest ceai din plante are, de asemenea, proprietăți antivirale și ajută la ameliorarea congestiei care poate fi cauzată de infecția vială. Greutatea în cap ar putea fi cauzată și datorită reacției patogene bacteriene. Nu in ultimul rand este foarte util în ușurarea congestiei capului.
2. Ceaiul de crizantemă este în mod natural fără cofeină, de aceea este liber de toate efectele secundare ale cofeinei cum ar fi anxietatea, tensiunea, iritarea, nervozitatea și confuzia.
3. Ceaiul de crizanteme este un lichid de răcire natural și ajută la scăderea temperaturii corpului, atunci când suferă de febră sau chiar de accident vascular cerebral. Acest ceai din plante este, de asemenea, util în tratarea cosurilor și acneei. Se poate trata, de asemenea, disconfortul temperaturilor ridicate, cum ar fi durerea de cap, ușoară durere de dinți și nervii pulsatori ai gingiilor.
4. Ceaiul de crizantema este bun pentru detoxifierea ficatului și pentru scăderea nivelului de colesterol.
5. Acest ceai ajută la tratamentul bolii coronariene, a arterelor blocate și chiar a venelor varicoase.
6. Ceaiul de crizantemă are proprietăți stimulative și ajută la alertarea simțurilor și întinerirea creierului. Îți stimulează foarte repede toate simțurile și calmează nervii.
7. Ajută la relaxare.
8. Consumul de ceai de crizantema ajuta la ameliorarea gâtului, înroșirea ochilor, mâncărimea ochilor, uscăciunea ochilor și spoturilor întunecate din zona ochiului.
9. El face ca plămânii să fie puternici și ajuta la ameliorarea problemelor respiratorii cum ar fi scurtarea respirației.
10. Ceaiul de crizantemă, atunci când este luat cu prânzul sau cina, în special cu alimente uleioase, ajută la usurarea digestiei.
Preparare
Ceaiul de crizantema este produs din flori uscate de crizanteme. Puteți să-l faceți cu ușurință adăugând apă fierbinte peste 3 grame de flori uscate, si apoi lasati amestecul să se absoarbă timp de 5 minute.