Beneficiile uleiului de cocos

0

Uleiul de cocos are beneficii asupra sănătății întregului organism. Descoperă, mai jos, câteva dintre cele mai importante modalități în care îl poți folosi!

Uleiul de cocos  este considerat, pentru proprietățile lui, un superaliment și peste 1500 de studii publicate până în prezent dovedesc că este unul dintre cele mai sănătoase alimente naturale care există în lume în momentul de față. Uleiul de cocos este utilizat nu doar ca și aliment, ci și ca produs dermatocosmetic sau pentru îngrijirea părului.

Uleiul de cocos reprezintă cea mai bogată sursă de grăsimi saturate cunoscută, aproape 90% dintre acizii săi grași fiind saturați. Numeroasele studii recente atestă însă faptul că aceste grăsimi nu sunt nocive, ci, dimpotrivă, sunt foarte benefice și promovează sănătatea cardiovasculară, ba chiar ne ajută să slăbim.

Uleiul de cocos, gratie procentului ridicat de acid lauric este, de fapt, benefic pentru organism. Acest tip de ulei este unicul din regnul vegetal care are o concentrație ridicată de acizi grași cu lanț mediu. Acești compuși activi au o acțiune specifică în organism, care poate provoca o serie de reacții pozitive. Colina este unul din nutrienții care se găsesc în cel mai mare procent. Din compoziția uleiului de cocos mai fac parte vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizi grași Omega-6, grăsimi saturate, mononesaturate și polinesaturate. Principalele proprietăți ale uleiului de cocos sunt cele antimicrobiene, antibacteriene și antifungice.

Uleiul de cocos reglează activitatea glandei tiroide

Grăsimea saturată care se găsește în uleiul de cocos, numită acid lauric, crește nivelul colesterolului bun în corp (HDL) și pregătește producția de hormoni esențiali. Uleiul de cocos reglează activitatea glandei tiroide, accelerează metabolismul, crește nivelul energetic și rezistența fizică.

Uleiul de cocos stimulează sistemul imunitar

Uleiul de cocos atacă bacteriile ce cauzează carii, fiind un antibiotic natural ce ar putea fi încorporat în produsele pentru îngrijirea dinților. De asemenea, oamenii de știință au pus în evidență proprietățile sale antimicrobiene, iar cercetări recente au descoperit potențialul acestuia de a preveni și trata maladia Alzheimer, bolile de inimă și alte boli inflamatorii. Uleiul de cocos este un adjuvant puternic al sistemului imunitar, în lupta cu bacteriile și virusurile, ajută la tratarea infecțiilor micotice și fungice, precum candidoza.

Uleiul de cocos stimulează producția de insulină

Consumul de ulei de cocos ajută la stimularea producției de insulină, care reglează nivelul zahărului în sânge. Uleiul de cocos îmbunătățește digestia și ajută la absorbția vitaminelor solubile în grăsimi.

Uleiul de cocos ajută la digestie și la slăbit

Uleiul de cocos consumat la o masă ajută digestia pentru că acționează ca un lubrifiant pentru tractul digestiv permițând alimentelor digerate să treacă prin el cu o mai mare ușurință. Grație trigliceridelor medii în lanț conținute (grăsimi hepatice) care ajută ficatul să transforme grăsimile în energie, uleiul de cocos te ajută să slăbești. Celebrul Dr. Oz susține că grăsimea abdominală va dispărea ca prin minune, dacă iei 2 lingurițe de ulei de cocos virgin zilnic, timp de 12 săptămâni. Uleiul de cocos reface pereții intestinali și are un efect mucilaginos ajutând la o digestie mai bună și la tranzitul intestinal. Acidul lauric din uleiul de cocos combate paraziții, este antifungic și antibacterian, crează un mediu neprimitor pentru paraziții nocivi.

Uleiul de cocos ține insectele la distanţă

Uleiul de cocos aplicat pe piele ține insectele la distanță și are proprietăți cicatrizante și antibacteriene. Extrem de versatil, uleiul de cocos poate înlocui, de asemenea, cremele antiacneice, antifungice, șampoanele antimătreață și balsamul de păr, cremele împotriva eczemelor, hemoroizilor și psoriazisului, loțiunile solare și balsamul de buze.

Uleiul de cocos se folosește pentru o piele și un păr mai sănătos

Uleiul de cocos este un balsam de păr eficient, care hidratează părul și acționează ca o barieră protectoare împotriva radicalilor liberi și poluării din mediul înconjurător. Uleiul de cocos este bogat în antioxidanți și abundă în agenți antibacterieni. Abilitatea sa de a netezi tenul îl transformă într-o loțiune hidratantă împotriva îmbătrânirii, fiind ideal împotriva ridurilor, cicatricilor și vergeturilor.

Tu cum folosești uleiul de cocos?

 

Share.

Leave A Reply