Folosim ulei de măsline pentru bronz pe plajă?

0

Aurul lichid„, așa cum a fost denumit de poetul grec Homer, este cunoscut pentru beneficiile sale înca din antichitate, când s-a constatat că putea fi folosit nu doar ca aliment ci și ca medicament împotriva multor afecțiuni.aurul-alb

Legenda spune că Atena, zeița înțelpciunii, a plantat primul măslin pe Acropole – fiind un cadou pentru omenire, iar Zeus era protectorul măslinului.

Conform descoperirilor științifice și medicale, dietele bogate în ulei de măsline mențin o stare bună de sănătate și longevitate . De asemenea, reduce surplusul de colesterol, de aceea e indicat în dietele pentru slăbire.

Oricum l-am folosi, trebuie să știm ce ulei alegem.

Exista trei tipuri de ulei de măsline, după modul de procesare:

extra-virgin, obţinut din prima presare la rece, cu aciditate sub 0,8% şi gust superior;

virgin, obţinut după a doua presare, cu aciditate sub 2%;

rafinat, rezultat după un tratament chimic pentru neutralizarea acizilor şi a defectelor de gust.

Binențeles că cel mai sănătos și singurul indicat pentru tratamentele cosmetice este uleiul extra virgin, bio! Ca sa știm la ce îl putem folosi, ar trebui să avem în vedere compoziția uleiului de masline extra virgin:
Vitamine: A, B1, B2, C, D, E, K
Minerale: sodiu, calciu, potasiu și fier.
Acizi grași mononesaturați (oleici) – 56-83%
Acizi slabi polinesaturați (linoleici) – 3,5-20%
Acizi grași polinesaturați (linoleici) – 0-1,5%
Acizi grași saturați – 8-23,5%, 9 calorii/gram
Oleocanthal – polifenol cu proprietați antiinflamatorii și antioxidante
•Squalene – o susbstanță care ajuta ca reglarea sebumului
Clorofila – o substanță antiimbătrânire care ajută la vindecarea bolilor de piele și a rănilor.

Toată lumea știe că uleiul de măsline face pielea frumoasă! Dar îl putem folosi ca ulei de plajă? ulei-de-masline5

Vrem să ne bronzăm uniform, vrem să avem o piele cât mai bine întreţinută şi evident frumoasă.

Nu trebuie sa te „muți” pe plajă sau în saloanele de bronzat pentru a avea un bronz superb. Poți să obții aceasta folosind unul dintre cele mai sănătoase remedii de pe planeta: uleiul de măsline extravirgin.

Trebuie avut în vedere că unele persoane au pielea mai sensibilă decât altele, de aceea, pentru început e bine sa abordăm aceasta metodă cu prudență. Uleiul este de fapt calea pentru razele soarelui de a ajunge la piele, mult mai repede și mai în profunzime.

Ceea ce face uleiul de măsline atât de special pentru piele e faptul că e foarte bogat în antioxidanți, vitamina A și vitamina E, ceea ce, potrivit specialiștilor, sunt esențiale pentru piele. Soarele deteriorează pielea, iar uleiul de măsline ajută la stimularea pielii de a produce noi celule . Efectul: pielea va arăta și se va simți mult mai hrănită și hidratată, întinerită!

ulei-de-masline3Când ne pregatim pentru plajă, ideal este să începem cu un tratament de exfoliere. Acesta va elimina toate celulele moarte iar bronzul va ține o perioadă mai îndelungată. Se poate face în duș folosind un burete loofah sau ne putem face propriul exfoliant dintr-un amestec de zahăr sau sare de mare și ulei de măsline. Uscați bine pielea și imediat aplicați uleiul de măsline extra virgin pe toată pielea, frecând ușor până intra în piele. Nu trebuie sa puneți mult ulei, ci trebuie pus atât cât să intre în piele și să aibă acea strălucire „uleioasă”.

Nu va faceți griji că uleiul de masline vă va „înfunda ” porii, contrar părerii comune, acest lucru nu se va petrece deoarece uleiul de măsline reface bariera de umiditate a pielii și lasă pielea să respire.

Este foarte important ca, la început, să nu stăm la soare mai mult de 30 minute (20 de minute dacă ai tenul deschis) , și nicidecum în soarele amiezii, care se știe, cu sau fără ulei e nesănătos nu doar pentru piele ci pentru întreg organismul.

Vă doresc un bronz superb și sănătos!

 

 

Share.

Leave A Reply