Bluze de vară – tendințe, stil și farmec

0

Ce este moda? Obicei, deprindere colectivă, specifică la un moment dat unui mediu social, preferință generalizată privind îmbrăcămintea, ținuta, comportarea.

La fel ca în fiecare vară, florile vin înapoi și de această dată iar imprimeuri florale vin să domine dulapurile noastre . Sau cel puțin, ar trebui. Rochii, bluze, fuste, cămăși.. Una din marile întrebări, atunci când ne îmbrăcăm este ce și cum le asortăm: ..bluza albastră merge cu fusta portocalie..? ..Pot să iau pantalonii maro cu un sacou negru..? (mai bine nu!).

Având în vedere ca moda este – trebuie să fie o artă, asortarea culorilor este o modalitate greu de ignorat și dacă ști cum să o faci, te vei bucura de diversitatea ce o aduce în garderoba ta. Conceptul din spatele coordonării culorilor este simplu: culorile se asociază în mod natural, fie pentru a se intensifica – pentru a crea contrast, fie pentru a se estompa reciproc – în degradeuri sau tranziții de culoare. Principiul de bază spune că orice combinație cromatică bună trebuie să fie plăcută ochiului – fie nuanțele să se potențeze reciproc, fie să se armonizeze, dar oricum să fie compatibile.

Bluzele cu imprimeuri  pot părea destul de greu de asortat, deoarece dacă nu ai grijă, poți obține o ținută prea încărcată sau dezordonată. Atunci când alegi o bluză cu imprimeu, este indicat sa formezi ținuta în jurul acestei piese, pentru a o pune în valoare. Hainele cu imprimeu floral, cu buline sau cu dungi sunt cel mai bine puse în valoare atunci când sunt combinate cu haine și accesorii în culori neutre precum crem, bej, nude, dar și alb sau negru, dar care să nu distragă atenția de la imprimeu.

E util de reținut că imprimeurile mici iți dau eleganță, subtilitate, dar imprimeurile de dimensiuni mai mari nu fac decât să-ți evidențieze imperfecțiunile corpului. De exemplu imprimeurile mari te fac sa arăți mai plinuță iar ținuta poate apărea greoaie. În general, atunci când purtăm o bluză cu imprimeu e bine ca restul ținutei să îl alegi având un element de legătură: poate fi o culoare, o formă – ceva care sa dea senzația de continuitate.

Cămașa, care a fost odată în mod exclusiv îmbrăcată în școală și instituții a fost reinventată într-un stil foarte relaxat, și și-a câștigat rapid statutul și locul și în moda din acest anotimp. Ea a devenit mai elegantă și super la modă; prin amestecuri și suprapuneri de culoare și modele, făcută pentru a crea un look casual chic este o ținută ușoară, relaxată.

Cele mai multe dintre vechile reguli privind asortarea culorilor au dispărut. Cândva, combinarea verdelui cu albastru era văzută ca fiind de prost gust, la fel și alăturarea rozului intens cu roșu iar anumite combinații de culori s-au demodat: roșul combinat cu negru se purta numai în anii ’80.

În momentul în care știi să asortezi diferitele materiale și culori ale hainelor e greu să te mai plângi, când stai în fața șifonierului larg deschis, că nu ai cu ce te îmbrăca! De fapt greu nu e … având în vedere că suntem femei și oricât de multe articole vestimentare am avea, conceptele de „prea multe” sau „suficient” – nu există.

Să nu uităm totuși că stilul este o aptitudine care se învață prin exercițiu, răbdare și perseverență iar a ști să te faci frumoasă și să-ți pui în valoare feminitatea nu are nimic de-a face cu tendințele modei, cu mărimea garderobei sau cu cifra de la cântar.

 

Share.

Leave A Reply