Cum ne îngrijim tenul vara?

0

Este vital pentru frumusețea noastră să ne tratăm tenul diferențiat pe timpul verii, iar hidratarea interioară și exterioară stă la baza oricărui ten sănătos și strălucitor. Pielea feței este sensibilă și suferă multe schimbări pe timpul verii din cauza căldurii, a prafului și procesului greșit de îngrijire. Nu este dificil să ai grijă de tenul tău în acest anotimp, doar trebuie sa îi acorzi  timp și atenție.

Alege produse pentru îngrijirea tenului de calitate, care să curețe tenul în profunzime, să hidrateze și să revitalizeze complet tenul tău!

 

De asemenea, poți alege pentru îngrijirea tenului tău folosirea cosmeticelor bio. Acestea sunt alternative naturale atente atât cu pielea ta, cât și cu mediul înconjurător. Cosmeticele bio pot fi soluția pentru orice tip de piele, pentru că nu conțin ingrediente ce pot cauza probleme ale tenului sau pot agrava problemele deja existente. Cosmeticele bio au certificări ce garantează testarea dermatologică, anti alergenică și conținutul de ingrediente naturale. Alege pentru tenul tău dintre cosmeticele bio de cea mai înaltă calitate, inspirate din ritualuri de înfrumusețare vechi de când lumea și transformate în formule inovative prin tehnologii moderne, certificate, de producție.

 

Ritualul zilnic de frumusețe din timpul verii ar trebui să înceapă cu consumarea unui pahar de apa și stropirea feței cu un pulverizator cu apă minerală (fără acid). Apoi urmează clasica demachiere, apoi tonifierea.

Iată câteva sfaturi la îndemână pentru o îngrijire corespunzătoare a tenului:

1. Spală-te pe față dimineața! Exfoliază-ți pielea!
Spală-te pe față cu apă rece. Tenul se va curăța după procesul de regenerare din timpul nopții. Poți folosi un gel exfoliant care să curețe porii și care să îndepărteze impuritățile și celulele moarte.

2. Tonifică-ți tenul

Este important ca loțiunea tonică aleasă să se comporte delicat cu tenul tău, altfel riști să îți usuci pielea.

3. Hidratarea pielii este esențială
Pielea de pe față trebuie stimulată să se regenereze și cum apa și alimentele consumate nu sunt suficiente, tu trebuie să o ajuți puțin. Încearcă măști pentru hidratare, creme pentru zi și pentru noapte care lucrează intensiv, doar așa vei avea un ten frumos și îngrijit. Nu îți cumpăra crema la întâmplare, pentru că aceasta are un rol anume în funcție de tipul tău de piele. Dacă ai un ten normal ai nevoie de hidratare, tenul uscat și sensibil necesită hrănire și calmare, iar cel gras matifiere.

4. Ritualul de machiaj

Înainte de a-ți aplica fondul de ten, folosește o cremă hidratantă colorată care să îți nuanțeze tonul și să-i confere luminozitate pielii tale. Apoi poți continua cu procesul de machiere a tenului tău. De asemenea, nu uita că trebuie să te demachiezi înainte de culcare!  Apoi, poți aplica o cremă hidratantă de noapte, vei simți o senzație de prospețime imediat, iar pielea ta se va reface în timp ce tu dormi.

5. Folosește produse specifice pentru machiajul rezistent la apă!
Vara te relaxezi la piscină sau la mare și folosești produse pentru un machiaj rezistent la apă, ceea ce nu este un lucru rău. Însă, nu uita că există loțiuni tonice și demachiante special create pentru rimelul și rujul care opun rezistență în fața apei.

Dintre ingredientele naturale, mierea este cel mai folosit ingredient în tratamentele faciale, datorită efectelor sale terapeutice recunoscute: anti-inflamatoare, anti-bacteriene și hidratante. Aplicată într-un strat subțire pe față, mierea de salcâm sau de tei, calmează tenul, șterge disconfortul provocat de razele soarelui, hidratează pielea și o normalizează.

Nu uita, tenul tău e cartea ta de vizită. Printr-un regim de viață sănătos și o îngrijire temeinică, poți ca la 50 de ani să te bucuri de un ten ca la 25 de ani. Vom încheia cu un citat sugestiv a lui Coco Chanel: „Natura îți oferă fața pe care o ai la 20 de ani. La 50 de ani vei avea fața pe care o meriți.”

 

Share.

Leave A Reply