Cum să îți păstrezi bronzul mai mult timp?

0

Multe dintre noi iubim nuanța arămie a pielii și am face orice pentru ca aceasta să se păstreze cât mai mult timp. Odată ce ai căpătat bronzul mult dorit, singura așteptare este ca acesta să dureze cât mai mult. De cele mai multe ori, autobronzantele și sesiunile de solar sunt cele mai rapide căi prin care se menține bronzul, dar sunt departe de a fi cele mai sănătoase. Iată cum îți poți păstra bronzul mai mult timp, fără riscuri majore.

Folosirea produselor de îngrijire corporală, hidratarea corespunzătoare și suplimentarea dietei cu vitamine ajută pielea să-și mențină mai mult timp aspectul bronzat.

Hidratează pielea în profunzime

Loțiunea hidratantă este cel mai bun prieten al pielii tale, așa că alege una potrivită tipului tău de piele. Pentru pielea uscată funcționează cel mai bine unturile de corp, altfel, loțiunile obișnuite, cremele pentru corp sunt suficiente. Dacă vrei să te asiguri că nu vei avea de-a face cu piele uscată, aplică ulei de corp după duș. Nu-l șterge după, ci doar tamponează cu un prosop excesul.

E bine să știm că fructele și legumele care conțin beta-caroten sporesc luminozitatea pielii, motiv pentru care multe dintre produsele dedicate pielii conțin morcovi, spre exemplu. Este leguma cu cea mai bogată sursă de pigment portocaliu, așa că renunță la biscuiți în favoarea ei 😉 Beta-carotenul se găsește și în roșii, cartofi, mango și caise.

Poartă alb

Cel mai bun truc pentru a da impresia unui bronz mai accentuat decât în realitate, este albul. Încearcă o rochie sau o cămașă albă ori într-o nuanță deschisă și vei părea instantaneu mai bronzată.

Dușurile reci

Dușurile cu apă caldă sau fierbinte usucă pielea și o fac să își piardă atât bronzul cât și elasticitatea și fermitatea. Apa nu trebuie să fie super-rece, ci ușor călduță, la o temperatură suportabilă.

O cremă hidratantă, un gomaj delicat și multe fructe și legume bogate în beta caroten sunt aliații tăi de nădejde dacă vrei să ai o piele bronzată cât mai mult timp.

Un gomaj delicat

Vei avea nevoie de o exfoliere foarte blândă a pielii, pentru ca celulele moarte să fie îndepărtate și să îți poți păstra bronzul. De asemenea, gomajul trebuie făcut maximum o dată pe săptămână, dacă îți dorești ca pielea ta să fie fină, dar și bronzată.

Pielea trebuie hidratată din interior, de aceea este bine să cosumi foarte multe lichide, deoarece o piele hidratată este mai strălucitoare și mai elastică.

Bea apă

Când pielea este deshidratată se usucă și se decojește mai rapid. Iar asta duce și la estomparea bronzului. Ca să-ți prelungești culoarea arămie a pielii, încearcă să bei cât mai multă apă. Apa hidratează celulele de la interior la exterior și ajută pielea să-și mențină elasticitatea. Bea cele opt pahare de apă recomandate pe zi!

Folosește autobronzant

Odată ce te-ai bronzat, poți folosi un autobronzant pe care să-l aplici zilnic. Cremele de ultimă generație au tendința să întărească culoarea naturală a pielii în loc să o mascheze. Nu uita că trebuie să-ți alegi machiajul cu grijă odată ce ești bronzată. Renunță la fondul de ten și rămâi la crema de piele cu o tentă de culoare și luminează totul cu fard de obraz și pudră bronzantă.

Evită mersul la solar 

Solarul poate părea o idee bună, dar, cel mai înțelept este să-l eviți. Expunerea la lumina puternică a solarului poate duce la apariția cancerului de piele. În timp ce lumina naturală conține un amestec de raze UVA și UVB, lumina de la solar are în compoziție raza UVA, cu precădere, care penetrează pielea mult mai repede și creează un stres major celulelor pielii, putând să ducă și la apariția cancerului.

Dacă urmezi aceste sfaturi și apelezi la micile trucuri, pielea ta va rămâne arămie și plăcută timp îndelungat!

 

 

Share.

Leave A Reply