Dieta de primăvară, detoxifierea cu sucuri naturale!

0

Primăvara organismul nostru are nevoie de o alimentație energizantă și detoxifiantă pentru a rezista schimbărilor metabolice care au loc în această perioadă și pentru a elimina toxinele acumulate în timpul lunilor de iarnă. Consumul sucurilor de fructe și legume îmbunătățește starea de sănătate, ajută la o posibilă pierdere în greutate, ajută la detoxifierea și vitaminizarea organismului, la recăpătarea energiei.

O cură de detoxifiere presupune eliminarea din alimentație a alimentelor procesate din comerț, cafea, alcool, tutun, zahăr, făină, lactate, carne, ouă. În schimb, sucurile proaspete de fructe și legume vor fi cele care ajută la eliminarea toxinelor și regenerarea țesuturilor. Ai nevoie doar de un storcător de fructe și legume!

O cură de detoxifiere nu înseamnă înfometare și este binevenită pentru corpul tău, atât vreme cât nu-ți privezi organismul de nutrienți esențiali. Fructele și legumele proaspete pot fi o modalitate foarte bună prin care să-i oferim organismului nostru un impuls nutrițional și sistemului digestiv o pauză atât de necesară. Stoarcerea acestora îți permite să consumi o gamă de alimente pe care altfel nu le-ai include în meniul tău zilnic. Sucurile de fructe și legume constituie modalitatea perfectă de a-ți detoxifia organismul și de a-i oferi mai multe substanțe nutritive. Te poți inspira din Sucuri, smoothies și alte băuturi delicioase pentru rețete gustoase care să te ajute la detoxifiere.

Sucurile naturale sunt ușor de preparat, ai nevoie doar de câteva ingrediente, un storcător de fructe și legume și de câteva minute la dispoziție. Sucurile verzi, pe bază de plante și legume verzi, sunt cele mai populare, au un conținut ridicat de vitamine și nutrienți și mențin sănătatea organismului. Poți să combini fructele și legumele care îți plac, nu există o regulă strictă.

Principala regulă este să bei sucurile naturale la prima oră a dimineții, pe stomacul gol. Astfel, vitaminele și mineralele se absorb mai ușor în organism și te vei bucura de toate beneficiile lor. Diversifică fructele de la zi la zi, și nu consuma aceleași frunze, rădăcinoase sau fructe. La fiecare suc adaugă cel puțin 3-4 frunze diverse de la zi la zi. Combină-le în așa fel încât să nu fie aceleași crudități, asta fiindcă corpul uman are nevoie de diversitate mare de nutrienți de la zi la zi. Este recomandat să consumi sucurile proaspete, preparate pe moment. Evită să le prepari seara și să le ții în recipiente de plastic la frigider.

Este bine să mănânci alimente cât mai puțin preparate termic, să pui accentul pe legume și plante verzi, să consumi cât mai multe fructe de sezon, să te hidratezi suficient și să faci mișcare, pentru a elimina mai repede toxinele din organism, dar și să te odihnești suficient.

Dacă ai probleme de sănătate, nu uita să consulți un medic înainte să ții o cură de detoxifiere cu sucuri naturale. Cele mai multe cure de detoxifiere cu sucuri naturale presupun să consumi două sau trei pahare pe zi de sucuri naturale, așa că este important ca organismul tău să nu fie slăbit și să te bucuri de toate beneficiile acestor sucuri.

Ce sucuri sunt recomandate pentru purificarea organismului și întărirea lui

1. Sucul de struguri pe care poți să-i storci întregi.
2. Sucul de mere. Se storc merele întregi, bine spălate în prealabil.
3. Limonada cu miere de albine.
4. Sucurile simple de legume: morcovi, spanac, pătrunjel, sfeclă roșie, broccoli.
5. Sucul de morcovi combinat cu suc de sfeclă roșie și suc de pătrunjel.
6. Sucul de morcovi combinat cu suc de sfeclă roșie și spanac.
7. Sucul de morcovi combinat cu suc de germeni de lucernă și pătrunjel.
8. Sucul de morcovi combinat cu suc de spanac, țelină și pătrunjel.
9. Sucul de iarbă de grâu combinat cu suc de germeni de lucernă.
10. Sucul de varză.

Mai jos îți prezint două rețete pentru sucuri naturale!

Suc dulce de spanac

Combină puterea alcalină a spanacului cu vitaminele și mineralele din fructe pentru un suc dulce din spanac. Rețeta cea mai simplă include: 1 legătură medie de spanac, 7 morcovi medii, 2 mere mici. Poți obține aproximativ 650 ml de suc din ingredientele de mai sus sau poți opta pentru o variantă tropicală a sucului, înlocuind morcovii și merele cu un mango mediu și o ceașcă și jumătate de ananas proaspăt.

Suc de citrice

Apa cu lămâie este lăudată pentru modul în care acidul citric devine alcalin în stomac, curățând corpul de toxine. Combină mai multe citrice pentru un suc delicios, care are și efecte benefice pentru slăbire și pentru detoxifiere. Ingrediente: 2 grapefruit mari, 1 portocală mică, 1/2 lămâie mica. Amestecă bine sucul obținut din cele trei citrice și bea-l oricând de-a lungul zilei. Efectul cel mai bun îl poți obține dimineața, pe stomacul gol.

Bucură-te oricând de combinația bogată în fibre, care grăbește detoxificarea intestinelor și te poate ajuta și la slăbire.

Share.

Leave A Reply