Pantofi de vară bărbați – ce fel de bărbat ești?

0

Este un fapt binecunoscut că suntem analizați în mod personal și profesional după pantofii pe care îi purtăm, și, până la urmă, chiar și femeile au fost mereu sfătuite să își formeze prima impresie despre un bărbat după pantofii lui de vară.
Deci, tu ce ai vrei ca pantofii tăi să spună despre tine?

 Pantofi Oxford 
 pantofi barbati oxfordEste un stil de pantof de vara cu șireturi, până la gleznă, care a devenit popular în secolul al 19-lea în Irlanda și Scoția, datorită originalității și confortului care îi caracterizează. Sunt ușor de recunoscut după apropierea ochiurilor de șiret. Deși a devenit un stil purtat și de femei, subconștient, acești pantofi ne vor aminti mereu de aerul plin de rafinament și o ușoară nonșalanță al unui gentleman.
Noi îți propunem o variantă mai ieșită din comun al acestui stil de pantof, pentru personalitatea ta non-conformistă, și anume stilul cap-toe. Acest pantof prezintă o diferență cromatică a vârfului din  față de restul pantofului, ceea ce le conferă o eleganță cu totul aparte.

 Pantofi Monk 
pantofii monkMonk sau pantofii cu cataramă sunt simpli, comozi și sunt considerați cei mai sofisticați pantofi de gală. Sunt mai puțin formali decât pantofii Oxford, dar mai eleganți decât un Derby, ceea ce le conferă un statut de bază printre încălțămintea de vara bărbătească. Încearcă-i și de îndată de îi vei încălța te va impresiona stilul lor extrem de rafinat, rezervat bărbaților cu foarte mult bun gust și celor înclinați spre stilul elegant.

Mocasini 
mocasiniDin această categorie fac parte și pantofii Deck sau Boat (construiți pentru a fi purtați pe vapor, barcă), cu talpa în mod tradițional aderentă față de suprafețele umede și cusăturile rezistente. Se recomandă purtarea lor fără șosete. Deși au fost purtați îndeosebi de marinari, începând cu 1970 au intrat în garderoba obișnuită a bărbaților din Statele Unite și Europa. Nu uita că acești pantofi au o structură maleabilă și material mai moale, așa că nu-i purta zilnic fiindcă se vor uza foarte repede, ci mai bine alternează acest stil cu cel al pantofilor Loafer sau Monk.

Loafer
loaferAcești pantofi se găsesc într-o varietate de stiluri, dar totul a pornit de la propunerea ca pantofii Oxford să fie produși înlocuind șireturile cu ciucuri sau chiar cu o cataramă (Loafer-ul ”Gucci”). Se încalță atât de ușor încât și-au câștigat renumele de ”loafer” care poate fi tradus ca ”leneș” sau ”hoinar”, persoană care nu face nici măcar efortul de a se lega la pantof.

 

Noi îți recomandăm varianta de loaferi din piele sintetică, potrivită pentru sezonul cald, pe care îi poți adapta fie la o ținută office, pentru a da eleganță unei ținute relaxate, fie unei plimbări de seară  în parc, asortați la o pereche de pantaloni până la genunchi.
După cum ai văzut, fiecare din acesti pantofi de vară pentru bărbați are propria lui istorie!

De aceea, poartă-i în funcție de personalitatea ta, fie că ai o dispoziție preponderent boemă, de artist, sau mai elegantă, de om de afaceri și nu uita că de fiecare dată, pantofii pe care îi porți vor spune celorlalți ce fel de bărbat ești!

Share.

Leave A Reply