3 Uleiuri naturale care te scapă de riduri

0

Deși există enorm de multe formule ale frumuseții și ale păstrării tinereții tenului, secretul unui look fresh, fără riduri, este unul foarte simplu: hidratarea. Desigur, aceasta trebuie să vină din interior, prin consumul unei cantități suficiente de lichide, dar și din exterior, prin îngrijirea corespunzătoare a tenului.

Uleiurile de plante sunt foarte eficiente la încetinirea procesului de îmbătrânire al pielii!

Principalul avantaj al folosirii uleiurilor naturale din plante pentru îngrijirea tenului este faptul că acestea permit pielii să absoarbă nutrimentele necesare fără a bloca porii. Este un fapt cunoscut acela că atunci când porii sunt blocați, apare îmbătrânirea prematură și totodată există riscul declanșării acneei.

Iată 3 uleiuri naturale care te scapă de riduri!
Uleiul de cocos

Spre deosebire de produsele cosmetice care au apă în compoziție și care pot lăsa pielea uscată, uleiul de cocos se absoarbe încet și pătrunde adânc în piele. Acizii grași pe care îi conține hidratează pielea fină din jurul ochilor și luptă împotriva ridurilor. Rezultatul este o piele catifelată și suplă.

Folosit din cele mai vechi timpuri în culturile din insulele polineziene, uleiul de cocos era folosit atât pentru hidratarea pielii, cât și pentru protecția pielii față de razele solare tropicale puternice.

Uleiul de argan

Uleiul de argan a devenit foarte popular în ultimii ani. Este folosit pentru îngrijirea și menţinerea sănătoasă a părului, a unghiilor și a pielii. Uleiul de argan ajută la reducerea vizibilă a ridurilor.

Uleiul de argan atenuează apariția ridurilor. Are proprietăți microbiene. Ajută la restabilirea PH-ului natural al pielii. Tratează și hidratează pielea uscată și descuamată. Înlătură iritațiile și eczemele. Catifelează și elasticizează epiderma. 

Uleiul de argan are efect calmant în combaterea coșurilor. Vindecă, treptat, petele faciale și cele cauzate de expunerea prelungită la soare. Reglează eliberarea sebumului în cazul tenului gras și previne vergeturile (recomandat în special gravidelor). 

Uleiul de morcov

Unul dintre cele mai bune uleiuri pentru ten este cel de morcov. Este bogat în vitaminele A, B, C şi E, dar și în minerale ceea ce îl face un bun anti-inflamator. În plus, uleiul de morcov contribuie la reînnoirea și protejarea pielii.

 

Uleiul de morcov încetinește procesul de îmbătrânire al pielii și îi redă vitalitatea. Protejează pielea împotriva razelor ultraviolete datorită antioxidanților din compoziție. 

Uleiul de morcov îi oferă pielii strălucirea de care are nevoie (morcovii au în compoziția lor beta-caroteni care stimulează producția de melanină, care ajută la menținerea strălucirii pielii).

Pentru atenuarea ridurilor ține cont și de următoarele sfaturi!
Hidratează-te! Consumă minim 2 litri de apă

Îmbătrânirea pielii este antrenată mai întâi de către uscare, de unde interesul de a fi hidratată la maximum. Consumând apă, nu doar corpul este hidratat, ci și pielea, care va elimina toxinele.

Știi că trebuie să bei multă apă, cel puțin 2 litri pe zi, deci bea, chiar dacă nu îți este sete.

Ia suplimente cu spirulină

Spirulina este o algă bogată în proteine, fier, clorofilă, vitamina A și B12. Pe lângă faptul că îngrijește pielea, ajută la eliminarea poftei de dulce, a durerilor de cap și a oboselii. O poți găsi sub formă de pudră și pastile.

Dormi suficient

Nu în ultimul rând, somnul este unul dintre factorii care ajută la prevenirea apariției ridurilor. 7-8 ore de somn sunt suficiente pentru ca celulele pielii să aibă timp să se refacă, dar pentru ca procesul să fie eficient, trebuie să ajungi în pat până la ora 23.

Tu ce folosești împotriva ridurilor?

Share.

Leave A Reply