8 motive să consumi nuci

0

Deși sunt reduse ca dimensiune, nucile conțin cantități importante de proteine, grăsimi sănătoase pentru funcționarea inimii, vitamine, minerale și aduc numeroase beneficii organismului nostru.

Nucile sunt cele mai hrănitoare fructe cu coajă lemnoasă, dezvăluie cele mai recente studii în domeniu. Cu un conținut de până la două ori mai mare de antioxidanți puternici, comparativ cu restul fructelor oleaginoase, nucile aduc beneficii sănătății din cap până-n picioare. Partea și mai bună este că, deși calorice, nucile ajută și la modelarea siluetei, în anumite condiții.

Un pumn de nuci, alune, fistic sau migdale pe zi ne protejează de cancer și de boli cardiovasculare!

Nucile au calorii multe, dar acestea provin din grăsimi sănătoase Omega 3 și de aceea putem spune că nucile consumate moderat nu îngrașă. Nucile sunt bogate în polifenoli iar nutriționiștii ne recomandă gustări pe bază de nuci de 4 ori pe săptămână, inclusiv în dieta de slăbire.

Cum să consumi alunele și nucile

Alunele și nucile se mănâncă în stare crudă în cadrul dietelor. Pentru a le avea mereu la îndemână, cel mai indicat ar fi sa le păstrezi în pungi micuțe, în cantități optime pentru o gustare. Pentru a le conserva cât mai bine, ține-le la frigider.

1. Nucile reduc colesterolul

Nucile, arahidele și migdalele, bogate în grăsimi sănătoase, fibre și vitamina E, scad colesterolul. Specialiștii în nutriție susțin că aproximativ 67 de grame e cantitatea zilnică indicată pentru consumul zilnic.

2. Nucile scad riscul apariției bolilor cardiovasculare

Prin conținutul bogat de acizi grași Omega 3 nucile ajută la reducerea considerabilă a apariției bolilor de inimă, scad colesterolul rău din organism și reduc apariția cheagurilor de sânge și reglează tensiunea arterială.

3. Nucile scad cu o treime riscul de stop cardiac

Un consum zilnic de nuci previne cu o treime riscul de a face stop cardiac.

4. Nucile previn constipația

Prin conținutul bogat de fibre, nucile îți asigură un tranzit intestinal complet, asigurând un sistem digestiv care merge ca uns.

5. Nucile mențin creierul în formă

Pentru o memorie bună, pentru sistemul nervos, dar și pentru o minte mai abilă, consumă zilnic nuci.

6. Nucile susțin o viață mai lungă

Prin toate beneficiile pe care le aduc organismului, cercetătorii susțin că nucile pot fi considerate alimente valoroase din punct de vedere anti-aging. Nucile îmbunătățesc calitatea pielii și contribuie la crearea de celule sănătoase, regenerând constant organismul.

7. Nucile ajută la întărirea oaselor

Datorită conținutului de proteine, nucile sunt excelente în întreținerea sănătății oaselor, dar și a mușchilor, pielii și celulelor. Întărirea oaselor ajută la prevenția osteoporozei! Aproximativ 65 de grame zilnic sunt suficiente pentru un efect garantat!

8. Nucile au un conținut important de minerale!

Printre acestea se numără: manganul, cuprul, potasiul și calciul (indispensabil pentru asigurarea solidității osoase și funcționării celulelor musculare și nervoase), fierul (permite transportul oxigenului prin hemoglobină globulelor roșii).

De asemenea, conțin magneziu, zinc (protejează celulele împotriva radicalilor liberi, ajută ficatul în detoxifierea de alcool) și seleniu (antioxidant, hepatoprotector, stimulează fertilitatea).

Pentru a profita de beneficiile nucilor asupra sănătății și siluetei tale, tot ce ai de făcut este să le adaugi în alimentația zilnică. Preferabil, în completarea unei diete echilibrate, din care să lipsească alimente periculoase, de tipul celor intens procesate din comerț, al prăjelilor, sucurilor cu adaos de zahăr.

 

Share.

Leave A Reply