8 Remedii naturale de frumusețe pentru un ten perfect. Trucuri folosite de mamele și bunicile noastre

0

În timp ce femeia modernă dispune de un adevărat arsenal de produse, mamele și bunicile noastre reușeau să arate la fel de bine cu mult mai puțin. Naturalul este cel mai bun prieten al frumuseții feminine și sunt trucuri de beauty care nu doar că nu fac gaură în buget, dar sunt o alternativă mai inspirată la cosmeticele costisitoare și bogate în substanțe chimice din prezent. Fără efecte adverse și cu rezultate de durată.

Oricât de moderne au ajuns metodele de înfrumusețare din prezent, este bine să ținem cont și de sfaturile pe care ni le dau mamele sau bunicile noastre.

Iată mai jos 8 remedii naturale de frumusețe pentru un ten perfect!

1. Castraveți contra pungilor de sub ochi

Este un truc binecunoscut și cât se poate de eficient. Nu ai nevoie decât de câteva minute la dispoziție și două felii de castravete pe care să le aplici sub ochi. Relaxează-te timp de 15-20 de minute, timp în care castravetele își va face efectul și îți va da un look fresh și odihnit. Va reduce cearcănele și inflamația.

Castravetele reduce cearcănele și pungile de sub ochi datorită antioxidanților pe care îi conține. Dacă ții castraveții în frigider, acest tratament natural de beauty e și mai eficient.

2. Tratament pentru ten cu aburi

Aburii au efect benefic asupra tenului fiindcă ajută la deschiderea porilor și permit o curățare eficientă a pielii. Toarnă apă fiartă într-un bol și ține fața aplecată deasupra aburilor, dar nu prea aproape. După deschiderea porilor este recomandată curățarea tenului cu un scrub delicat și apoi hidratarea lui.

3. Scrub din zahăr

În trecut, pentru curățarea feței, femeile foloseau zahăr pentru a îndepărta celulele deteriorate, punctele negre și pentru a conferi tenului un aspect mătăsos.

4. Oțet de mere util pentru combaterea coșurilor

Datorită conținutului ridicat de acid, oțetul de mere va combate radical bacteriile care duc la apariția coșurilor. Într-un vas cu apă fierbinte, pune o mână de pătrunjel proaspăt. Zece minute mai târziu, strecoară infuzia și las-o să se răcească. Apoi, într-o sticlă dotată cu pulverizator, pune 4 picături de oțet, 4 picături de ulei de arbore de ceai (are efect antibacteriologic) și lichidul răcit. Agită bine sticla și pulverizează pe față, numai pe zonele afectate și după demachierea prealabilă. Este recomandabil să păstrezi produsul în frigider.

5. Spală-te pe faţă dimineaţa şi seara

Specialiștii americani spun că nu există o regulă care să ne spună de câte ori să ne spălăm fața. Pentru cele care nu au un ten gras și nici nu fac excese cu machiajul, este suficient să își curețe fața o dată pe zi. Dar indiferent de câte ori ne spălăm pe față, acest proces ar trebui să fie unul delicat și să evităm exfolierea și tratamentele cu scrub repetate. Acestea pot provoca uscarea excesivă și iritarea tenului, ce favorizează un ten gras cu probleme.

6. Făină de ovăz pentru spălarea feței

Făina de ovăz este foarte indicată pentru spălarea feței, mai ales dacă pielea este uscată și predispusă iritațiilor. Făina de ovăz hidratează epiderma în profunzime datorită fibrelor solubile pe care le conține.

Cum procedezi?

Ia o mănușă de baie și umple-o pe jumătate cu făină de ovăz. Apoi, cufund-o într-un vas cu apă caldă (cu atenție, pentru ca apa să nu se amestece din întâmplare cu făina) și presează ușor mănușa, de patru-cinci ori. Când apa își schimbă culoarea și îți pierde limpezimea, spală-te pe față și lasă tenul să se usuce liber. Este bine să mai aștepți o jumătate de oră până la aplicarea cremei hidratante, pentru ca făina de ovăz să aibă timp să acționeze în profunzime.

7. Miere pentru vindecarea rănilor

Dacă ai o leziune a pielii, aplică un strat de miere și ea va ajuta la reducerea inflamației, a umflării zonei traumatizate și chiar reduce durerea și ajută vindecarea fără cicatrice.

8. Somnul este un adevarat tratament cosmetic de întinerire

Expresia cu “somnul de frumusețe” nu s-a inventat degeaba. Atunci când nu dormi suficient arăți obosită, pielea este ternă și ai cearcăne. Somnul este cel mai natural (și ieftin) remediu de întinerire. În timpul somnului, corpul(și pielea, deci) se regenerează și se odihnește.

Dacă dormi pe spate nu ai riduri
Sunt studii care confirmă faptul că somnul cu fața spre pernă duce la formarea prematură de riduri sau adâncirea celor existente. Nu vei scăpa de riduri pentru tot restul vieții, dar vei amâna măcar cu câțiva ani apariția primelor urme ale îmbătrânirii.

 

 

Share.

Leave A Reply