Autobronzant natural făcut în casă

0

autobronzant-natural (4)

Ce poate fi mai plăcut decât un corp perfect bronzat, uniform, fără urmele inestetice ale costumului de baie?

Pentru a realiza aceasta, avem mai multe posibilități: dacă este vremea frumoasă și avem timp, putem opta pentru o piscină apropiată sau putem aștepta concediul pentru a ajunge la mare însă, și aici trebuie căutate locurile unde este permis nudismul; și nu in ultimul rând, putem alege controversatul solar.

Însă, cea mai lipsită de inconveniențe soluție, ieftină și cea mai la îndemână, este autobronzantul natural homemade.

Există mai multe rețete extrem de simple și practice care se pot pregăti în casă și care, pe lângă practicabilitatea imediată, sunt lipsite de efectele adverse ale constituenților chimici ale loțiunilor solare, parabenilor și conservanților de laborator care afectează în mod cert alchimia naturală a corpului nostru.

Iată câteva dintre aceste ”rețete” de casă pentru a obține bronzul natural, uniform și sănătos pentru toate anotimpurile indiferent de vreme, perioada de concediu sau alte indisponibilități.

Spray-ul cu ceai negru:

autobronzant-naturalAi nevoie de un pulverizator potrivit ca mărime de la alte creme sau uleiuri, 10 pliculețe de ceai negru, și câteva picături de ulei de sâmburi de struguri sau migdale, de preferat a se folosi uleiurile presate la rece. Se fierb cele 10 pliculețe de ceai negru în apă și se lasă acoperit timp minim 20 minute sau cel mai bine până se răcește. Se adaugă apoi cele câteva picături de ulei de sâmburi de struguri și/sau migdale și se pune apoi în recipientul pulverizator.

Se aplica după duș și se lasă să se usuce pe piele.

Spray-ul cu morcovi:

autobronzant-cu-morcoviAi nevoie și aici de un pulverizator potrivit ca mărime, 5-6 morcovi care se fierb într-un litru de apă pură, de izvor, timp de 3 ore la foc mic. La acest amestec mai putem adăuga la fierbere și o lingură de zahăr brun, de preferat cel melasă.

După cele 3 ore de fierbere, va rezulta o pastă brun-portocalie. Se va strecura printr-o sită fină sau print-un tifon și se depozitează, după răcire, în recipientul pulverizator.

Se folosește după baie, pe pielea umedă, se lasă să se usuce, se tamponeză cu un prosop surplusul. Atenție la mâini, a se folosi mănuși de unică folosință, și la hainele folosite după aplicare, tocmai datorită efectului de pigmentare și colorare al produsului nostru.

Frecvența folosirii: odată sau de doua ori pe săptămână.

Betacarotenul din morcovi poate fi un excelent autobronzant în starea cea mai pură si naturală: se rad 2-3 morcovi prin răzătoarea cea mai fină, se strecoară sucul obținut de pulpa morcovului și se aplică pe piele.

La fel ca și la spray-ul de morcovi, se lasă să se usuce pe piele și mare atenție la mâini și haine.

O altă metodă foarte simplă și practică este amestecul unei loțiuni naturale de corp 3/4 dintr-o cană ca și cantitate, cu pudră de cacao 1/4.

autobronzal-natural-cu-pudra-cacao

 

Se amestecă foarte bine pentru omogenizare și se aplică pe pielea uscată. Se îndepărtează surplusul cu un prosop și se lasă pe piele fără a se face duș, câteva ore.

 

 

Eu am incercat ultima variantă și sunt foarte mutumită. Pielea mea este măslinie chiar după doar două folosiri.

Urmează să le experimentez și pe celelalte, în curând.

Dacă o faceți înaintea mea, dați-mi de știre!

 

Share.

Leave A Reply