Protecția solară de calitate – o investiție pentru sănătatea pielii tale

0

Cremele de protecție solară sunt absolut necesare pentru protecția pielii tale în sezonul estival. Expunerea pielii la razele soarelui îi poate cauza modificări de culoare și textură, poate scădea nivelul de colagen din piele și afectează și nivelul de elastină, determinând astfel apariția ridurilor.

Așadar, prea mult soare fără protecția corespunzătoare poate duce la pierderea aspectului sănătos și radiant al pielii, la decolorare și la apariția ridurilor, la o piele îmbătrânită prematur. Alege o protecție solară de calitate care să te protejeze eficient de razele nocive ale soarelui!

Cremele și loțiunile de protecție solară sunt un accesoriu de plajă nelipsit, indiferent de tipul și culoarea pielii.

Cremele de protecție solară conțin unul sau mai multe filtre UV și pot avea un spectru larg de protecție (împotriva razelor UVA și UVB), sau un spectru îngust (doar împotriva razelor UVB). Razele UVB penetrează pielea la un nivel mai superficial decât cele UVA (cauzează îmbătrânirea prematură a pielii), însă sunt responsabile de arsurile solare, în cazul supraexpunerii. O protecție solară de calitate constă în absorbția, împrăștierea sau reflectarea radiațiilor ultraviolete. Alege o protecție solară potrivită tipului tău de piele!

Protecția oferită de o cremă este de regulă definită prin prisma factorului de protecție solar (SPF).

Cremele de protecție solară sunt clasificate astfel: 

– cu nivel scăzut de protecție: SPF 6.
– cu nivel mediu de protecție: SPF 12.
– cu nivel înalt de protecție: SPF 15-25.
– cu nivel foarte ridicat de protecție: SPF 30-50.
– cu nivel extrem de ridicat de protecție: SPF 50+.
Dermatologii recomandă întotdeauna creme care oferă un grad înalt de protecție, de la 15 în sus.

Iată câteva reguli de protecție solară pe care ar trebui să le respecți:

– Evită cât mai mult expunerea directă la soare.
– Evită plimbările atunci când soarele este foarte puternic (în general este recomandat ca plimbările să aibă loc dimineața, până în ora 10 și după-amiaza, după ora 18).
– Ai grijă să ai asigurată o cantitate de lichide suficientă, astfel încât organismul să fie bine hidratat.
– Protejează-ți capul și ochii purtând o pălărie cu boruri mari și cu ochelari de soare cu filtru UV.
– Poartă îmbrăcăminte de protecție: haine lejere, din bumbac sau in, în culori deschise, care să acopere cât mai mult din suprafața corpului, tricouri cu mâneci care să acopere brațele, fustă lungă sau pantaloni lungi.
– Utilizează o protecție solară rezistentă la apă dacă înoți sau transpiri foarte mult.

Protecția solară de calitate e obligatorie pentru păstrarea sănătății pielii

Având în vedere că nu ne expunem la soare doar atunci când stăm la plajă, ci și în cursul activităților obișnuite (mergând pe stradă, așteptând autobuzul în stație etc.), este recomandat să folosim zilnic produsele de protecție solară.

Cantitatea de cremă aplicată este esențială. Dacă se aplică puțină și se întinde pe o suprafață mare de corp, scade nivelul de protecție. Crema trebuie aplicată cu 20 de minute înainte de expunerea la soare și se repetă operațiunea după trei patru ore sau după fiecare baie în mare ori în piscină. O cremă cu SPF mic va trebui aplicată mai des decât una cu SPF mare.

Fără parfumuri și parabeni

Alege produse care nu conțin substanțe chimice periculoase. Printre acestea se numără parfumurile și parabenii. Pot cauza apariția unor probleme la nivelul pielii: eczeme, dermatite, alergii și alte boli de piele. Unele produse sunt chiar hipoalergenice, iar informația aceasta este trecuta pe eticheta lor. Dacă știi că ești o persoană sensibilă la alergii, atunci alege produse special concepute pentru acest tip de piele.

Protejată corect, îți vei păstra pielea sănătoasă și te vei putea bucura de efectele benefice pe care soarele le are asupra sănătății pielii. 

 

Share.

Leave A Reply