Ce culori se poarta in 2016, conform institutului Pantone

0

Conform institutului Pantone din SUA, culorile oficiale pentru anul 2016 sunt menite să ne decupleze de viața socială și tehnologia de zi cu zi și să ne scufunde într-o combinație de culori naturale, inspirate dintr-o vegetație bogată, care ne predispune către liniște, dorință de a exprima o cât mai bună variantă a noastră înșine, calm și relaxare.

Primăvara aceasta, culorile sunt unisex și exprimă o stare de optimism și veselie pe un fundal de liniște și relaxare stabilă.

culori-pantone-2016

Rozul cuartz este culoarea ce ne duce cu gândul la compasiune, reflectare pe tot parcursul lunilor de primavara si vară. Rochiile vaporoase din aceasta culoare uni sau chiar cu motive florale sunt in consonanta cu linistea si relaxarea specifica zilelor si noptilor calde. O rochie de zi poate fi purtata si seara ca accesoriu de ocazie atunci când este combinata cu bijuterii stralucitoare ce scot in valoare frumusetea rochiei.

Din familia de portocaliu, avem nuanța de piersică(peach), o nuanță ce emană caldură sufletească, prietenie, accesibilitate și aceeași compasiune ca și la rozul cuartz. Culoarea este specifica verilor fierbinti, a costumelor de baie intregi sau din doua piese, a eșarfelor transparente, indiferent ca sunteti o persoana mai plinuta, cu forme rotunde sau o persoana mai slabuta.

Albastrul deschis, asemănător cerului de vara, este o nuanță ce ne conectează cu o stare de reverie și o naturală stare de libertate și exprimare necondiționată. De asemenea, este indicată persoanelor ce au nevoie de spațiu și nonconformism. Culoarea poate fi de un real folos celor care merg la birou dar nu numai, si au nevoie in vestimentatia obligatorie de sacou, indiferent ca este cu maneca scurta sau lunga, ca este mai ieftin sau mai scump, el va da mereu o notă de eleganță și rafinament și va impune un anumit respect.

Verdele deschis, pal reprezintă persoanele deschise catre aventură, evadarea din cotidian, confruntarea cu situații neașteptate, surprinzătoare. Este culoarea ce face legatura directă cu natura, regenerarea și reconectarea cu sursa. Pantalonii atat lungi cat si scurti în aceasta nuanță ca si culoare principală dar si in combinatii cu alte culori pot da o distinctie aparte, pot fi usor si frumos combinati cu alte aceesorii gen posete si pantofi in culori asemanatoare sau mai deschise.

Galbenul untos, reprezintă o sursă de strălucire, veselie , fără a uita de fondul de relaxare specilfic tuturor culorilor 2016, recomandată în special, în zilelele călduroase, de vară, în care nevoia de lumina și extrovertism este mult mai pregnantă. Camasile in aceasta culoare dau stralucirea si eleganța unei ținute lejere, comode și rafinamentul feminin cât și masculin în acord cu sezonul cald 2016.

Roșul aprins, singura culoare ce contrastează cu calmitatea de fond a celorlalte culori, ieșind cu totul din acest tipar, este recomandată persoanelor energice, dornice de explorare către necunoscut, de un optimism debordant și bună dispoziție. Culoarea este mai mult recomandata in perioada de seara, de exemplu la barbati care pot purta tricouri cu gulere gen camasa sau fara, mulate sau putin mai larguțe. Femeile pot recurge la rochițe scurte, mulate pentru tinerele domnisoare sau rochite pliate in partea de jos pentru persoane mai plinuțe sau chiar cu forme generoase.

Gri lila este o culoare neutră, esențial bazală, care adaugă o nuanță în plus, griului clasic. Ea este reprezentarea directă a calmului perfect și relaxării, laitmotivul culorilor anului 2016. Multe dintre femei si barbați folosesc îmbrăcaminte gen rochii și camași în combinațiii cu sacouri colorate în nuanțe bine conturate, de un rosu aprins sau albastru marin, rezultând astfel, contraste placute si remarcabile.

Culoarea cafelei cu gheață, creme, este din aceeași categorie cu griul lila, fiind conectată direct cu energiile bazale ale pamântului, generând posibilități nelimitate de combinare cu toate celelalte culori, de unde rezultă o varietate încântătoare a vestimentațiilor și senzațiilor aferente.
Pot fi combinați pantaloni din această culoare bazală, atât la bărbați cât și la femei, cu tricouri sau camași sau bluze, mai mult sau mai putin vaporoase sau transparente, intens colorate în albastru, verde, rosu , culori uni sau în mai multe combinații coloristice. Efectul este garantat de un surprinzător impact atât asupra stării interioare cât si asupra celor din jur.

Bleu acvatic, un albastru de apă cristalină, ce rezidă dintr-o stare de claritatate mentală, curațenie și seninatate bine definite, liniște, calm și acuratețe. Este o culoare care ar putea fi folosită la orice accesoriu vestimentar începând de la fuste atât de vara cât și de primavară, atât pliate cât și drepte, clasice, sub sau deasupra genunchiului, pana la bijuterii din argint cu pietre din această culoare sau în diferite alte culori, în cazul femeilor, iar în cazul bărbaților începând cu pantaloni scurți sau lungi și până la slipi sau camași cu mânecă scurtă sau lungă.

Abastrul marin, nuanța închisă a albastrului, este din aceeasi familie cu roșul aprins, din punct de vedere energetic dar, spre deosebire de acesta, albastrul marin își păstrează baza de stabilitate și echilibru în relaxare și calm, ca și fundal, ce potențează expansiunea echilibrată a activităților recreative, de vacanță și concedii.
Însăși numele culorii ne transpune în atmosfera de vacanță ce ne determină să aruncăm în geamantane, pantaloni și tricouri gen marinar, cu dungi albe și albastre, tricouri și camăși subțiri, cu mânecă scurtă în același ton coloristic, combinat cu mult alb, cu palarii și eșarfe din aceeaași familie coloristică.

Gama de culori a anului 2016 este foarte bogata si extrem de rafinată cu posibilități multiple de variațiuni și combinații. Însă, este foarte important, atât în cazul femeilor cât și al bărbaților să alegem îmbrăcămintea care ni se potrivește cel mai bine și care ne estompează anumite defecte fizice și ne pun în valoare calitățile. De asemenea, trebuie să ținem cont si de ocaziile în care accesoriile vestimentare pot fi sau nu potrivite, de momentele zilei si nu in ultimul rând de dispoziția interioară, factor extrem de important în alegerea vestimentației de zi sau de seară.

Share.

Leave A Reply