Ce este baza de machiaj și cum o aplicăm corect

0

Ca orice lucru bine făcut, chiar și machiajul trebuie să pornească de undeva: baza de machiaj. Dacă ai crezut că această etapă a machiajului este rezervată exclusiv profesioniștilor, te înșeli.

Baza de machiaj sau primerul este un produs cosmetic care se aplică pe față înainte de orice alt tip de produs de make up. Aceasta pregătește tenul pentru aplicarea machiajului, oferindu-i o rezistență mai mare. Secretul chipului de porțelan este baza de machiaj, căreia îi vei rămâne recunoscătoare pentru că fondul de ten, fardul de pleoape și rujul nu vor dispărea după câteva ore de la aplicare. Trebuie doar să alegi un primer potrivit tenului tău.

Principalul scop al bazei de machiaj este de a oferi luminozitate și strălucire, astfel încât pielea ta să fie reflexia unui corp sănătos. Însă cel mai mare avantaj este că poate camufla cu succes imperfecțiunile pielii și poate scoate în evidență frumusețea tenului într-un mod natural.

Baza de machiaj umple ridurile fine, acoperă cicatricile, alte semne și porii dilatați, contribuie la absorbția excesului de sebum și reduce luciul pielii în zonele problemă, ceea ce asigură o rezistență sporită a machiajului. În general, are o formula neuleioasă, poate conține ingrediente de hidratare și protejează pielea de posibili alergeni sau substanțe care favorizează acneea.

Primerele asigură o bază de machiaj perfectă, acționând atât fizic, cât și chimic, precum o barieră între produsele de machiaj și tenul tău. Deși cândva, folosirea acestora era considerată superfluă, în prezent primerele se bucură de supremația pe care o au în machiaj, ca produse cruciale pentru a ține sub control sebumul, unul dintre cei mai aprigi inamici ai longevității machiajului.

Iată pașii care trebuie urmați pentru a obține un machiaj impecabil:

Primul pas este curățarea tenului. În timpul nopții tenul adună impurități, transpirație și exces de sebum și e bine să le îndepărtezi înainte de a trece la orice alt pas. Nu poți obține un machiaj perfect dacă nu ți-ai curățat în mod corect fața. Pentru a curăța tenul în profunzime, utilizează un demachiant de calitate:

Aplică toner din belșug. După ce ți-ai spălat fața, cu un produs potrivit tenului tău, aplică o loțiune tonică pentru a-ți împrospăta tenul. Loțiunile tonice împrospătează tenul și îl pregătesc pentru aplicarea machiajului. Ele sunt realizate astfel încât să penetreze porii, să echilibreze PH-ul pielii, să calmeze derma iritată și să înlăture excesul de grăsime și celulele moarte. După ce ți-ai curățat fața cu demachiant, aplică tonerul cu ajutorul unor dischete demachiante. Dacă discheta nu rămâne curată la sfârșitul acestei operațiuni, înseamnă că etapa curățării nu a fost făcută cum trebuie. Alege un toner conceput special pentru tipul tău de ten:

Acum este momentul să folosești un primer. Poți să folosești unul pentru matifiere, pentru umplerea porilor, pentru prelungirea machiajului sau pur și simplu ca bază de care să adere fondul de ten. Baza de machiaj sau primer-ul reduce aspectul porilor dilatați și uniformizează aspectul pielii:

După ce aplici primer-ul, este momentul să ascunzi imperfecțiunile. Concealer-ele cu diferite nuanțe îți permit să maschezi imperfecțiunile pielii. Combinate 2 câte 2, culorile se anulează. Astfel, verdele neutralizează roșul provenit de la rosaceea, cicatrici recente, capilare vizibile sau roșeața post-operatorie. Galbenul compensează albastrul cearcănelor, varicelor și vânătailor post-operatorii.

Aplică apoi un strat de fond de ten pe toată suprafața tenului, prin tapotare. Anticearcănul se aplică în cantitate mică pe zona cearcănelor și pe pleoape, având însă grijă să nu îl aplici mai jos de cearcăne (pe obraz). Altfel, vei anula efectul acestuia. Pudra este produsul cheie, care fixează machiajul și absoarbe toată grăsimea de pe față. Aceasta trebuie aplicată peste fondul de ten și anticearcăn, inclusiv pe pleoape și buze.

Uită-te în oglindă! Nu e așa că arăți senzațional, deși nu se vede că porți machiaj?

 

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply