Dacă v-ați convins că cea mai sigură cremă de față naturala este chiar cea preparată de mâna voastră și v-ați hotărât că doriți să încercați a prepara o crema de față 100% ingrediente naturale, fără parabeni și conservanți, iată câteva sugestii și recomandări în această direcție.
În primul rând, trebuie să țineți cont de tipul de ten pe care îl aveți și apoi de perioada sau ocazia în care folosiți crema de față.
Cremele hidratante sunt cele folosite pentru tenurile sensibile, ridate și uscate.
Iată deci, o astfel de cremă naturală de noapte ce poate fi foarte ușor de obținut cu efecte benefice vizibile imediat:
Ce avem nevoie:
20 ml ulei de migdale dulci
10 g ceară de albine
10 ml ulei de gălbenele
1 ml ulei esențial de tămâie
2 ml ulei esențial de lămâie
5 ml suc proaspăt de lămâie
un pumn de flori de gălbenele uscate
Cum se prepară:
Peste gălbenele se toarnă, într-o cană, 200 ml apa fiartă și se acoperă pentru infuzare.
Într-o cratiță se topește ceara de albine, se adaugă uleiul de migdale și cel de gălbenele și se amestecă energic cu o lingură de lemn. Apoi se adaugă 2 linguri infuzie de galbenele și sucul de lămâie, continuând amestecul.
Se ia apoi cratița de pe foc și se amestecă până când compoziția se răcește și apoi se adaugă uleiul esențial de tămâie și cel de lămâie. Se toarnă conținutul rezultat în borcănele din sticlă brună și se păstrează la frigider.
Se aplică seara, înainte de culcare, pe toată suprafața tenului. Efectele sale sunt multiple: uleiul de tămâie previne si diminuează considerabil ridurile, uleiul și infuzia de gălbenele au un efect calmant pentru tenurile sensibile, uleiul de lămâie oferă strălucire și elimină petele de roșeață.
Iată o alta cremă de față, de zi pentru tenul mixt:
Se folosește ca bază untul de shea, topit la foc mic (aproximativ 2-3 linguri) și se adaugă cate o linguriță de ulei de struguri presat la rece, argan, măceșe, galbenele, avocado și morcov.
Apoi, când compoziția se răcește, se adaugă cate 10-15 picături uleiuri esențiale de tămâie, rozmarin și tea-tree.
Aș putea să numesc această combinație, o cremă aproape miraculoasă, luând în calcul efectele extraordinare ale fiecărui ulei în parte, folosite în ”rețeta” noastră.
De exemplu, uleiul esențial de tea-tree este un excelent dezinfectant recomandat în tratarea și prevenirea acneei, uleiul de tămâie este tonic și ajută la eliminarea ridurilor, uleiul de gălbenele calmează și detensionează toate iritațiile, uleiurile de argan, struguri și avocado hidratează și hrănesc foarte bine celulele tenului iar cel de morcovi oferă pe timp de zi, o protecție eficace împotriva razelor ultraviolete.
Internetul abundă de creme de față hand-made însă, este important să ne documentăm, înainte de a pune în practică, asupra efectelor fiecărui ingredient folosit și cel mai important, ceea ce avem noi, în mod particular nevoie, la tipul nostru de ten.
Ca și ” cheie operativă” și pentru a sintetiza cât mai eficient toate preparatele cremă atât pentru față cât și pentru corp: trebuie sa folosiți o bază gen: uleiul de măsline presat la rece, uleiul de cocos, untul de shea, untul de cacao, untul ghee, ceara de albine în care se adaugă uleiuri esențiale, macerate și infuzii de plante conform nevoilor noastre individuale.
Un înțelept spunea că trebuie sa pui pe pielea ta doar ceea ce poți înghiți; cu referire la capacitatea pielii de a asimila, aproape integral, ingredientele aplicate în mod direct.
De reținut! 🙂