Cum se face sapunul cu rozmarin?

0

Daca esti o iubitoare a sapunurilor de infrumusetare naturale, atunci ar trebui sa stii ca-ti poti face singura un sapun de rozmarin, chiar acasa. Acesta va avea numeroase proprietati astringente, antiinflamatoare, dar si antibacteriene, ideale pentru pielea grasa. Sapunul este foarte usor de preparat, atata timp cat respecti toate masurile de siguranta necesare.

Pasii sunt foarte simpli, iar daca vei avea rabdare si ingredientele potrivite, vei realiza un produs cosmetic extraordinar. Rozmarinul este utilizat in scopuri medicale pentru a reduce inflamatiile, iradiatiile, dar si infectiile. Sapunul se prepara utilizand soda caustica, din acest motiv, ar trebui sa iei anumite masuri de protectie, astfel incat sa eviti sa te stropesti pe piele cu aceasta. Indicat ar fi sa porti manusi si o masca de protectie.

 

Pentru a prepara sapunul iti vor trebui 2 cani de ulei de masline, una de rozmarin uscat, 150 ml de apa, 62 g de soda caustica, o cana de ceai de rozmarin, 1 lingura de ulei esential de arbore de ceai si un lighean sau o galeata de plastic. In primul rand trebuie sa dai apa in clocot si sa adaugi o lingurita de rozmarin. In lichidul rezultat va trebui sa adaugi soda caustica. Imediat dupa ce ai facut acest lucru, adauga treptat ceaiul de rozmarin.

Va trebui sa lasi acest amestec sa se raceasca pentru 15 minute. Acesta va trebui sa fie rece pentru a incepe sa incorporezi si celelalte ingrediente. Dupa ce acest interval a fost incheiat, adauga cele doua cani de ulei de masline, iar apoi adauga uleiul esential din arbore de ceai. Trebuie sa lasi amestecul sa se raceasca pentru ca uleiurile esentiale sa-si mentina proprietatile. Cand produsul a capatat o consistenta densa, adauga restul de rozmarin uscat. La final, va trebui sa torni tot amestecul in forme de sapun, apoi va trebui sa lasi sapunul sa stea la odihna aproximativ sase saptamani, inainte de a-l folosi.

Succes!

Share.

Leave A Reply