Există cremă cu factor de protecție 50? – alternative naturiste

0

Protecția solară, dacă este aplicată corect, poate ajuta la protejarea pielii de efectele nocive ale razelor solare, dar oamenii tind să se simtă invincibili după aplicarea cremelor și sfârșesc prin a se expune pentru mult timp la soare, crescând astfel expunerea la razele UV. Scopul cremelor și spray-urilor solare este de a absorbi și reflecta razele UV nocive ale soarelui.

Există cremă cu factor de protecție 50?

Cremă de protecție15, 20, 25, 30 sau 50 – aceste cifre pe care le vedem pe produsele de protecție solară reprezintă factorul de protecție, mai exact, concentrația de substanțe fotoprotectoare. Cifra îți spune cât timp vei fi protejată de razele soarelui. Dar și aceasta se calculează în funcție de tipul pielii. „Persoanele cu pielea foarte albă au fototip 1, cele cu pielea neagră au fototip 6. Noi, românii, ne clasăm pe la mijloc, deci în general avem fototip 3”- spun specialiștii. Deci, înmulțim cifra 3 cu cea a factorului de protecție. De exemplu, un produs cu SPF 50  te va proteja 150 minute.

Găsiți aici  produse naturiste cu factor de protecție 50.

Pentru o bronzare sănătoasă trebuie să respectăm câteva reguli pentru a evita atât de neplăcutele arsuri solare și anume:

– evitați să stați la soare la orele de maximă intensitate 11:00- 16:00;

– folosiți neapărat creme de protecție solară înainte de expunere și creme hidratante după;

– consumați cât mai multă apă posibil;

– evitați consumul de băuturi alcoolice înainte și în timpul expunerii la soare;

– evitați folosirea de medicamente fotosensibilizante precum analgezice, antibiotice, antidepresive, diuretice, produse hormonale ).

Se știe că uleiurile vegetale presate la rece au un conținut ridicat de vitamina E și antioxidanți. De aceea pe unele dintre ele le putem folosi ca factor eficient de protecție împotriva radiațiilor solare.

Cel mai eficient ulei natural având factorul factorul de protecție cel mai ridicat este uleiul din semințe de zmeură. Este bogat în omega 3, omega 6 și vitamina E, având factorul de protecție între 28 și 50 (deci există cremă naturala cu factor de protecție 50). Fiind destul de vâscos, aplicarea uleiului în stare naturală pe piele poate păea dificilă, dar sunt creme și loțiuni care îl au în compoziție.

Ulei de cătinăUleiul de cătină  este un veritabil factor de protectie solară, deoarece are în compoziția sa cele mai semnificative componente biologice active: vitamina E sau tocoferol – cel mai apreciat antioxidant natural, vitamina C si beta carotenul. Antioxidanții săi puternici ajută la neutralizarea radicalilor liberi de la nivelul pielii şi previn deteriorarea oxidativă.

Beneficiile proprietăților morcovilor asupra sănătății sunt cunoscute de toata lumea. Au un conținut ridicat de antioxidanți, și extern îl putem folosi sub forma de ulei de morcov. Sunt două feluri de ulei de morcovi pe care le găsiți pe piața sau în produsele cosmetice:ulei macerat de morcovi și ulei extras din morcovi. Ulei de morcov are un factor de protecţie naturală între 38 și 40 și accelerează bronzul. Uleiul macerat are un factor de protecție mult mai scăzut.

Un alt ulei natural care e eficient împotriva radiațiilor solare este uleiul din germeni de grâu, fiind una dintre cele mai bune surse de vitamina E şi vitamina K care ajuta și la un regenerarea și menținerea elasticității pielii și acționează împotriva radicalilor liberi. Produsele care îl conţin au factor de protecție 20.

 

 

Share.

Leave A Reply