Hainele rosii, aducatoare de noroc sau doar un mit?

0

Se spune că roșul e o culoare feminina. E un mit, o vorba venita cine-stie-de unde. In realitate, rosu e o culoare care pune in valoare atat un barbat, cat si o femeie, in functie de trăsaturile fiecaruia, fireste, insa despre asta vom reveni la sfarsitul articolului. Acum vorm vorbi despre norocul pe care il aduc hainele rosii. Voi credeti in asa ceva? Credeti ca o simpla haina rosie va poate schimba karma pe ziua respectiva? Nu de alta, ca superstitii exista nenumarate din acest punct de vedere.

haine-rosiiCand pleci de-acasa, ai grija sa-ti iei ceva rosu cu tine, ca să-ti tina noroc! De cate ori n-am auzit asta? Fie ca ne-o spunea mama inainte sa mergem la scoala sau fie ca ne lega direct bunica cate o batistuta rosie de gat, ca sa luam note bune la gradinita. Oricum ar fi, in mintea fiecarui om exista preconceptia aceasta. Ca drept dovada ca acum nu exista data sa ne ducem undeva unde speram sa ne mearga bine fara sa ne imbracam macar cu o pereche de chiloti rosii norocosi.

Stiintific vorbind, rosu e o culoare care bucura ochiul. Tot stiintific vorbind, rosu e o culoare agitatoare, insa intr-un mod bun, mod care are mare legatura cu sexualitatea. Ruj rosu, bluza rosie, rochie de seara rosie: iata! Si teroria e dovedita. Rosu incita fiind cea mai provocatoare culoare. Poate din acest motiv este cea mai norocoasă culoare, pentru ca produce diferite derivate ale fericirii prin simpla prezenta. Sunt doar supozitii, nu putem sti nimic sigur asa cum nici expertii nu au sa stie niciodata sigur – insa ei vor declara ca detin adevarul absolut.

 

Privind din alt punct de vedere, punct de vedere mentionat si la inceputul articolului, hainele rosii nu sunt strict feminine si ne bucura faptul ca oamenii au inceput sa inteleaga ca unele culori nu sunt interzise barbatilor – pentru ca nu stiu cati dintre voi ati observat ca o femeie poate purta orice culoare doreste, insa unui barbat ii sunt refuzate unele dintre ele pe motiv de „prea feminin” – sau cel putin asa era pana acum. Un exemplu grăitor este chiar culoarea rosu despre care vorbim. Ceea ce trebuie sa stie oamenii e ca o culoare nu este feminina sau masculina, o culoare este pur si simplu in functie de stare si de energii.

 

rochie-rosieCum asortam rosu, culoarea cea norocoasa? Ei, bine, cam greu de asortat o asa culoarea, pentru ca, in realitate, ea nu se asorteaza cu foarte multe variante in afara verdelui si a celor trei non culori: negru, alb și rezultatul celor doua, gri. Rosu este vedeta in sine, o vedeta care nu suporta concurenta, drept pentru care va refuza sa se asorteze cu multe alte culori.

Noua ne place rosu pentru ca ne aduce buna dispozitie insa este si o culoare de o eleganta aparte in acelasi timp.

Share.

Leave A Reply