Kimono Karate – Cum alegem?

1

Vrei sa faci miscare, dar in acelasi timp ti-ai dori sa dobandesti mai multa incredere in fortele tale? Ai hotarat ca viata ta are nevoie de o schimbare si artele martiale te-au atras mai mult decat acele, la moda, cursuri de dezvoltare personala? Daca da, se poate dovedi o hotarare isteata, in cazul in care alegi ramura care ti se potriveste cel mai bine, un antrenor competent, dar si echipamentul corect.

Ce trebuie sa stim despre un Kimono Karate

Kimono-Karate-adultiMajoritatea artelor martiale japoneze se practica in Gi, denumirea de Kimono fiind o denumire oarecum improprie dar „incetatenita”. Karate Gi este compus din doua piese, pantalon, haina si centura, fiind derivat din Judo Gi (care are o greutate mult mai mare datorita prizelor si tragerilor la care trebuie sa faca fata) .

Toate sunt fabricate din bumbac, iar tesatura trebuie sa fie densa si sa nu adere la corp, astfel permitandu-se o ventilare mult mai buna. Densitatea tesaturii ajuta si la efectele sonore (acele suieraturi caracteristice) care insotesc miscarile/loviturile rapide in cadrul kata-urilor sau a kumite-ului.

In principiu, kimono-ul este confectionat din material cu greutatea de ~400grame/m2 (vezi aici un exemplu de Karate Gi marca Adidas Elite, cu o greutate de 380g/m2, echipament omologat de World Karate Federation). O varianta mult mai ieftina este Kimono Karate Gi Edo Haru, fabricat  de Edo Japan, pe care il puteti vedea aici.

 

Practicarea unei arte martiale imbunatateste mai multe aspecte ale vietii tale:
– poate fi un substitut la fitness, antrenamentele fiind suficient de intense pentru a deveni fit in cateva luni
– te pregateste pentru situatii neplacute pe strada
– iti intareste psihicul mai mult decat oricare medic psiholog

Mai multe modele de Kimono Karate gasiti aici.

 

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Copilaria de ieri, grijile de astazi | RELANSAT

Leave A Reply