Sfaturi utile pentru achiziționarea de încălțăminte sportivă

0

Când sportul se numără printre pasiunile tale, atunci trebuie să folosești accesoriile potrivite pentru activitățile fizice pe care le practici. Alegerea unui perechi de pantofi sport care să fie „făcută pe piciorul tău” poate fi dificilă, mai ales că ai putea fi tentat/ă să alegi un produs de o calitate îndoielnică, doar pentru că are un preț mai redus.

E important să achiziționezi o încălțăminte adecvată care să îți ofere protecție și confort în timp ce faci sport.

Să cumperi încălțăminte este ceva fascinant! Iată câteva sfaturi utile pentru achiziționarea de încălțăminte sportivă!

1. Alege măsura potrivită

În primul și în primul rând, trebuie să achiziționezi numărul potrivit pentru tine. Dacă cumperi o încălțăminte fixă sau mai mare, atunci probabilitatea de a face bășici și bătături este mare.

Se recomandă purtarea în interior a încălțămintei pentru a o adapta piciorului și pentru a scădea probabilitatea de a se crea disconfort.

2. Stabilește tipul de activitate pentru care vei folosi încălțămintea

Dacă vrei să faci jogging, optează pentru o pereche de adidași ușori, cu talpa moale și aderentă, special pentru alergare. Dacă vrei o încălțăminte pe care să o porți la sala de fitness și obișnuiești să ridici greutăți, e indicat să alegi o pereche de teniși, sau orice alt model de pantofi sport care au talpa gumată, joasă și plată.

Pe lângă confort și aderență, pantofii sport de alergare trebuie să îți ofere amortizare și stabilitate în timpul mersului. Altfel, riști să te accidentezi serios.

În cazul în care practici un anumit sport, atunci lucrurile sunt ceva mai simple. Marile magazine au secțiuni dedicate cu produse pentru fiecare tip de sport în parte, așa că nu prea ai cum să dai greș. Astfel, în timp ce pantofii pentru ciclism au o textură ceva mai dură, iar talpa este foarte aderentă pentru a-ți păstra poziția tălpii piciorului pe pedală, încălțămintea de baschet este de regulă mai înaltă, pentru a oferi o mai bună susținere gleznelor.

3. Probează încălțămintea seara

Medicii recomandă ca încălțămintea în general, dar cu atât mai mult cea pentru practicarea sportului să fie achiziționată seara, când picioarele sunt mai umflate. În acest mod, nu mai există riscul de a cumpăra o pereche de pantofi care, deși ți s-au părut potriviți atunci când i-ai probat, să ți se pară incomozi ulterior.

4. Investește în calitate

Optează întotdeauna pentru produse de marcă, achiziționate din magazinele originale sau de pe site-urile care comercializează încălțăminte autentică. Acordă o atenție deosebită la achiziționarea articolelor de încălțăminte de sport care poartă numele unor mărci consacrate, dar al căror preț este exagerat de mic în raport cu prețul real al unor astfel de produse, existând riscul ca acestea să fie contrafăcute.

5. Citește eticheta!

Pe etichetă trebuie să găsești următoarele elemente de identificare și caracterizare:
– Denumire produs;
– Denumirea și/sau marca producătorului;
– Adresa poștală a sediului social pentru producătorii/importatorii din afara UE;
– Adresa poștală a sediului unde pot fi contactați pentru producătorii/distribuitorii din UE;
– Principalele caracteristici tehnice: mărime, culoare, model;
– Modul de întreținere (de obicei este un prospect prezent în ambalajul în care se comercializează produsul);     Cumpără încălțăminte sportivă numai din magazine sau raioane specializate unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanță).

Când cumperi online încălțăminte sportivă iată la ce trebuie să fii foarte atent:

Citește atent condițiile generale de vânzare. Se presupune că ai acceptat aceste condiții la momentul achiziției. În eventualitatea unui litigiu, condițiile îți vor fi opozabile, chiar dacă au fost formulate într-o limbă străină. În principiu, contractul (achiziția online este un contract) este încheiat de la momentul confirmării comenzii. Asigură-te că adresa ta de email este corect menționată și că poți primi mesaje.

Salvează sau imprimă confirmarea comenzii. Păstrează întotdeauna o copie a comenzii, a confirmării tranzacției și a condițiilor generale valabile la momentul efectuării comenzii.

Te poți răzgândi în maxim 14 zile de la primirea comenzii dacă încălțămintea cumpărată este prea mică sau dacă nu îndeplinește dorințele tale, dacă nu seamănă cu fotografia de pe site etc.

Share.

Leave A Reply