3 Metode eficiente de relaxare

0

Cu toții știm că avem nevoie de relaxare, dar ne găsim cu greu timp pentru așa ceva. Îți sună cunoscut, nu-i așa? Dacă stresul nu doare, avem impresia că putem lăsa deoparte măsurile de combatere a lui. Ar trebui să acordăm mare atenție relaxării zilnice, deoarece ea ne face viața mult mai ușoară, mai frumoasă și are multe beneficii pentru sănătatea noastră.

Relaxarea se poate obține în diverse moduri, de la exercițiile de respirație, până la audițiile muzicale sau administrarea unor plante medicinale care induc stări de calm.

Oamenilor le sunt adesea prescrise medicamente pentru stres, dar acestea sunt mai puțin eficiente pe termen lung și au efecte secundare, astfel încât tehnicile de relaxare sunt adesea preferate.

Orice tehnică de relaxare este bună, dacă reușește să ne aducă o stare de liniște interioară!

Tehnicile de relaxare vin într-o varietate de forme, iată mai jos 3 metode eficiente de relaxare!

1. Respirația profundă

Atunci când suntem agitați, stresați, supărați, respirăm rapid, superficial și sacadat, ceea ce determină bătăi ale inimii prea rapide sau neregulate, care amplifică și mai mult starea noastră de agitație. Ca să ne liniștim trebuie să respirăm profund de câteva ori, iar astfel, bătăile inimii se vor normaliza, plămânii se vor umple integral cu aer și tot corpul se va relaxa.

Este bine ca la primele încercări de respirație profundă să stăm întinși, dar tehnica se poate executa și așezat pe un scaun sau stând în picioare. Inspiră adânc și încet, observând cum plămânii se umplu cu aer, apoi expiră lent, eliminând încet tot aerul din plămâni. Repetă această acțiune de minim 10 ori, până simți că ai mai redus din agitația care e în inima și în capul tău. Cu fiecare exercițiu de respirație profundă, senzația de relaxare va fi mai puternică.

2.  Tehnici de masaj și automasaj

Când mușchii sunt tensionați și nu aveți timp să vizitați un profesionist pentru a vă deconecta, pentru obținerea relaxării poate fi încercată o tehnică simplă de automasaj:
– Se vor așeza ambele mâini în zona umerilor și gâtului;
– Presați cu degetele și palmele;
– Masați riguros, păstrând umerii relaxați;
– Așezați una dintre dintre mâini pe antebrațul celeilalte;
– Strângeți și frământați mușchii cu toate degetele mâinii;
– Masați în acest fel toată zona de sus în jos și invers, de la cot către palmă;
– Repetați cu celălalt braț.

3. Meditația

Calmarea minții poate părea cel mai dificil lucru pe care îl putem face, dacă trecem printr-o perioadă de stres maxim. Meditația te va ajuta să îți golești mintea de gânduri.

Meditația este în esență reorientarea atenției dinspre afară înspre interior. Este un proces de conștientizare fără a judeca. Mai precis, înseamnă a fi într-o stare de relaxare în care conștientizăm realitatea și gândurile noastre, fără a le judeca sau a le împiedica. Le observam și atât. Ajungem astfel ca în timp, cu exercițiu, să ne cunoaștem mai bine mintea și să o controlăm mai eficient, încât să o facem să lucreze doar în folosul nostru.

Această practică te reconectează cu sinele tău, cu ceea ce este important pentru tine și te ajută să lași deoparte toate problemele pe care le ai.

Pentru a beneficia la maxim de efectele relaxării, este bine să asociem aceste tehnici cu alte practici cum ar fi gândirea pozitivă, exercițiile fizice, somnul suficient, cultivarea unei atmosfere de calm în familie. Pentru un efect mai profund și de durată se pot combina mai multe metode de relaxare.

 

Share.

Leave A Reply