8 greșeli pe care le facem când ne uscăm părul

0

Banala procedură de uscare a părului pare a fi foarte simplă, nu-i așa? Ceea ce trebuie să știi însă, este că părul tău poate fi distrus și lipsit de strălucire în doar câteva minute. Noi am decis să-ți spunem ce nu ar trebui să faci în timp ce-ți usuci părul și de ce.

Cele 8 greșeli despre care vorbim aici, sunt comise de fiecare fată. Abordă o atitudine mai serioasă față de uscarea părului, și el te va răsplăti cu frumusețe și strălucire.

1. Ai părul prea umed

Știm că este greu de crezut, dar părul tău ar trebuie să fie uscat în proporție de 80% înainte de a folosi peria rotundă și a începe să-l usuci cu foehnul. Dacă încerci să-l coafezi când încă nu este uscat îți va lua de două ori mai mult timp și îți va afecta și părul. Pentru a reduce expunerea la căldură pe cât posibil, începe prin a-ți usca părul mai întâi cu un prosop. Îți va fi mult mai ușor să îndepărtezi excesul de apă în acest fel. Alege un prosop din microfibre, care absoarbe apa mult mai bine și este mai moale. Dacă ai timp, lasă părul să se usuce în mod natural înainte de a începe să-l coafezi.  Nu apropria prea mult uscătorul de păr pentru a nu-l arde.

2. Nu folosești produse de protecție termică

Indiferent de ce tip de păr ai, fie că e drept sau ai bucle, ar trebui să folosești întotdeauna un produs de protecție termică înainte de a-ți expune părul la căldura uscătorului, altfel părul tău se va electriza. Folosește loțiuni și spray-uri de protecție, aceste produse previn distrugerea părului și îl hidratează bine.

3. Nu-ți secționezi părul

Ce poate fi mai simplu decât să-ți dai părul în față și să-l usuci pe tot din prima? Și să mai primești și volum pe deasupra. Noi îți spunem că nimic bun din asta nu va ieși: vei pierde din viteză și din calitate. Secționează părul, și începe să usuci partea de dedesubt. Nu există o singură regulă generală pentru a-ți secționa părul. Secțiunile trebuie să fie suficient de mici pentru a le putea controla lejer. Ar trebui să te concentrezi prima dată pe secțiunile din față, pentru că acestea sunt cele mai vizibile și de impact. Este recomandat să-ți secționezi părul atât orizontal, cât și vertical. Poți utiliza clipsuri pentru a susține secțiunile care urmează să fie uscate. Astfel vei obține o coafură îngrijită și se va menține mai mult timp.

4. Nu folosești difuzorul

Folosește de fiecare dată difuzorul, acel dop pe care deseori îl scoți pentru a extinde fluxul de aer, și pentru a economisi timp. Nu mai face asta. Acest element permite concentrarea fluxului de aer și asigură o uscare mai rapidă și o modelare a părului. Difuzorul orientează aerul cald spre direcțiile de care ai nevoie cel mai mult.

5. Folosești peria de păr nepotrivită

Periile cele mai recomandate sunt periile rotative și sunt făcute din fire naturale. Este vorba despre acele modele care masează scalpul, nu deteriorează structura, previn despicarea firelor și îți oferă luciu. Asigură-te că peria pe care o folosești are mărimea și forma potrivită. Cu o perie prea mare, îți va fi imposibil să creezi volum. Alege o perie rotundă, cu un diametru de 5-6 centimetri.

6. Nu usuci părul în direcția corectă

E indicat să folosești două tehnici diferite când îți usuci părul cu peria. La rădăcini, e recomandat să folosești uscătorul în direcția opusă modului în care se așează părul tău, pentru a crea volum. La vârfuri însă, recomandarea e să folosești direcția opusă și concentrează uscătorul în jos pe lungimea firului de păr.

7. Nu folosești temperatura potrivită

Cele mai multe uscătoare de păr au trei trepte de temperatură: ridicat, jos și rece. Dacă nu ai părul foarte aspru și des, ar trebui să folosești întotdeauna cea mai mică temperatură. Folosește aerul rece la final, pentru ultimele retușuri.

8. Uiți de produsele de finisare a coafurii 

Produsele de finisare previn încrețirea părului și redau strălucirea firului. Pentru un finisaj elegant folosește
spray de finisare sau ulei de păr, care conferă strălucire și netezesc firele rebele. Acestea se aplică la final, obligatoriu pe părul uscat.

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply