Cum întreții strălucirea părului roșcat?

0

Se estimează că mai puțin de 2% din populația globală are părul roșcat în mod natural. De aceea, este cu atât mai mult dorită când vine vorba de schimbarea look-ului. Pe piață există deja numeroase tipuri și varietăți de nuanțe de vopsea de păr roșcat, astfel că îți poți vopsi părul chiar tu, acasă. Însă pentru ca nuanța să se mențină intensă și strălucitoare un timp îndelungat, este important să urmezi câteva sfaturi esențiale!

Înainte de a-ți prezenta sfaturile, trebuie să știi câteva informații despre părul vopsit roșcat. Moleculele din pigmentul roșiatic sunt mult mai mari decât cele de la alte culori, astfel că acestea pătrund mai greu în firul de păr. Din acest motiv, este foarte probabil să observi că, după prima vopsire, culoarea se va duce la spălare mai repede decât te-ai aștepta. Totuși, pentru a te bucura din prima de o nuanță cât mai apropiată de cea dorită, asigură-te că părul tău este sănătos și nu prea poros, sensibil sau deteriorat, pentru a favoriza colorarea mai intensă. Iar în timp, după câteva aplicări repetate, vei ajunge la nuanța dorită, intensă, de lungă durată.

Însă chiar și după prima aplicare, trebuie să începi să „lucrezi” pentru a favoriza menținerea părului tău într-o condiție bună, sănătoasă. Nimic nu se compară cu strălucirea unui roșcat intens, însă părul poate deveni tern, lipsit de viață dacă nu îi acorzi atenția cuvenită. Iată cele 4 sfaturi pe care trebuie să le urmezi pentru a-ți întreține strălucirea părului roșcat!

1. Acordă atenție spălării părului

După vopsire, caută să amâni spălarea părului cât mai mult timp (cel puțin 3-4 zile), pentru a lăsa cuticulele să se închidă în mod corespunzător. De altfel, evită spălarea părului cu apă caldă, întrucât aburii favorizează deschiderea cuticulelor și înlăturarea moleculelor roșiatice.

2. Folosește produsele potrivite

Evită șampoanele și balsamurile cu acțiune intensă de curățare (cum ar fi cele anti-mătreață) sau produsele de îngrijire a părului cu proprietăți de hidratare intensă. Optează pentru produse de curățare și de îngrijire speciale pentru părul vopsit (inclusiv șampoane nuanțatoare). De asemenea, verifică lista ingredientelor și asigură-te că produsele alese nu conțin sulfați. Iar o dată pe săptămână, aplică și o mască hidratantă pentru păr vopsit, care îți va menține culoarea intensă și părul strălucitor în mod natural.

3. Utilizează șampon uscat

Este ideal să încerci să îți speli părul mai rar, pentru a menține culoarea roșcată. Astfel, dacă ai o zi proastă, în care părul pare ponosit și lipsit de viață, apelează cu încredere la șamponul uscat preferat și revigorează-ți look-ul!

4. Ține căldura departe

Nu doar în timpul spălării, ci și al uscării și coafării părului. Lasă părul să se usuce la aer sau utilizează cea mai slabă setare de căldură dacă îl usuci cu uscătorul. Iar în privința îndreptării sau a ondulării părului, dacă nu poți evita utilizarea aparatelor, mergi pe cele mai mici setări de căldură și utilizează produse care să asigure protecție termică părului.

Urmând pașii necesari, îi poți asigura părului tău vopsit roșcat o viață lungă: culoare intensă, hidratare corespunzătoare și strălucire naturală – totul fără a fi necesar să mergi la salon. Îngrijește-ți părul vopsit în mod adecvat acasă și te vei bucura un timp îndelungat de nuanța ta roșcată!

Share.

Leave A Reply