Botine de vara – joviale si elegante

0

11038568_1629051443992805_3629380205587152725_n

Data trecută am vorbit despre cizmele de vară, aici. De data aceasta vom trata subiectul botinelor de vară. O altă pasiune a mea.

Și am toate motivele: arată excepțional de bine, sunt joviale, elegante, marile case de modă ne-au oferit prin colecțiile lor numeroase modele:

 

 

 

Botine de vabotine-de-vara-cu-tocră cu toc

Pentru un look casual și mai ales pentru momentele în care ai nevoie ca încălțămintea să fie comodă, alege o pereche de botine fară toc. Când am mult de mers prin oraș, aleg fără urmă de îndoială pantaloni scurți (practici) și botine fără toc. Ținuta arată cu totul altfel decât dacă aș purta balerini sau teneși – este mult mai feminină!

 

Botine de vară cu toc mic

botine-de-vara-fara-toc

Botinele cu toc le port și la jeans (skiny) dar și la ținute elegante. Ultima dată am purtat o pereche de botine asemănătoare cu cele din fotografia alaturata la un concert simfonic cu o fusta de piele sintetică și o camașă diafană! Ținuta arata impecabil! Acest tip de botine de vară confera distincție, mister, eleganță oricărei ținute!

Botine de vară cu platformă

botine-de-vara-cu-platforma

 

Botinele de vară cu platformă subțiază vizibil silueta. Talpa ortopedică este foarte cochetă și modernă. Ele reprezintă soluția ideală dacă îți dorești confort și eleganță.

 

 

Botine de vară elegante   

 

botine Forma pe care au dat-o creatorii materialului folosit în cazul acestor botine, se ridică, nu de puține ori, la nivel de artă: prin perforații, prin linia pe care o urmează, majoritatea fiind ori cu aspect dantelat, ori cu franjuri, sau cu decupaje elegante care oferă o oarecare senzualitate piciorului.
Încălțămintea de vară poate fi împărțită în mai multe categorii. În ultimii ani, una dintre aceste categorii a luat amploare cucerind atenția femeilor.
Dacă sunteți pasionate de ceea ce oferă arta încălțămintei (spun ”arta încălțămintei” deoarece pentru mine chiar reprezintă o artă, trăiesc emoții foarte frumoase când zăresc un model de încălțăminte care îmi place, care redă într-un mod extraordinar frumosul), știți cu siguranță la ce mă refer. Exact, vorbesc acum despre încălțămintea care, dacă iei în considerare doar forma sa, ai trage concluzia că este menită să fie purtată în sezonul rece, pentru a proteja piciorul de frig și de intemperii.
Ce au făcut creatorii? Au păstrat doar forma și efectul vizual pe care îl conferă aceste modele ținutelor și au folosit la confecționarea lor materiale și tehnici care le fac să se preteze sezonului cald.
Aceasta din urmă, adică acest tip de încălțăminte de vară, poate fi împărțită în: cizme de vară, botine de vară, ghete de vară.
Ceea ce diferențiază botinele de vară de botinele pe care pantofarul reginei Victoria, Hali, ni le-a dăruit în secolul 19, mai exact în 1837 când a inventat botinele cu elastic, care aveau drept scop protecția piciorului în sezonul rece, este faptul că cele mai multe dintre ele sunt decupate sau perforate lasând astfel piciorul să respire și să se aerisească.

Gândește-te acum la mister! Cât de incitant este pentru privire și pentru imaginație să dezvălui dar și să păstrezi în același timp misterul formelor gleznelor tale.

Share.

Leave A Reply