Care sunt beneficiile cactusului nopal

0

Cactusul nopal este cunoscut si sub numele de cactus de pere. Este originar din Mexic și este renumit pentru beneficiile sale pentru sănătate, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, vitamine, minerale și fibre.

El este consumat ca leguma și se găseste frecvent în restaurante, magazine alimentare și piețe ale fermierilor din America de Sud-Vest și Mexic. Acesta poate fi folosit în multe feluri de mâncare, inclusiv tacos, ouă amestecate sau ca si garnituri impreuna cu roșii și ceapă.

Nopalul poate fi, de asemenea, consumat crud. El se aseamănă cu un ardei gras când este tăiat și poate fi transformat în suc, gemuri sau ceai. Sucul extras din fruct este o băutură populară sănătoasa pentru locuitorii din Mexic.

Informatii nutritionale

O cană de nopal crud conține aproximativ:

 • 14 calorii
 • 1 gram (g) de proteină
 • mai puțin de 1 g de grăsime
 • 3 g de carbohidrat
 • 2 g de fibre
 • 1 g de zahăr
 • 20 micrograme (mcg) de vitamina A
 • 8 miligrame (mg) de vitamina C
 • 141 mg de calciu
 • 4,6 mcg de vitamina K

Nopalul vine într-o varietate de culori, conține flavonoidele kaempferol și quercetin, care sunt antioxidanți ce au proprietăți anti-inflamatorii.

Într-un studiu care a comparat trei tipuri diferite de sucuri din diferite culori, soiul roșu-violet avea cei mai multi antioxidanti.

Beneficii pentru sănătate

Ambele părți ale plantei nopale, nopalele și fructele au fost folosite în medicina tradițională pentru tratarea și prevenirea bolilor.

Cactusul a fost utilizat pentru a trata:

 • glaucom
 • răni
 • oboseală
 • ficat
 • ulcere

Beneficiile pretinse ale sucului proaspăt de nopal includ scăderea zahărului din sânge, vindecarea rănilor și scăderea colesterolului. Studiile pe oameni privind cactusul nopal și capacitatea sa de a trata sau preveni bolile sunt limitate. Cu toate acestea, multe studii au confirmat proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale plantei.

Diabet

Plantele de cactus au fost utilizate în mod tradițional în Mexic pentru tratamentul diabetului zaharat.

Într-un mic studiu privind persoanele cu diabet zaharat tip 2, două grupuri de participanți au primit un mic dejun bogat în carbohidrați. Un grup consuma nopal la micul dejun, în timp ce celălalt nu. Grupul care a mancat nopal a avut un nivel semnificativ mai mic de zahar in sange dupa masa, precum si niveluri mai scazute de insulina, comparativ cu grupul care nu a consumat nopal.

Persoanele care suferă de diabet beneficiază de alimente bogate în fibre, cum ar fi nopalul și parul prickly, în dieta lor. Dieta cu fibre mari poate îmbunătăți nivelul de zahăr din sânge, reduce nivelul de insulină și îmbunătățește lipidele din sânge.

Se recomandă consumarea a cel puțin 25 g de fibre pe zi in cazul femeilor și 38 g in cazul bărbaților.

Riscuri și considerații

Sucul făcut din nopal este adesea amestecat cu alte sucuri, cum ar fi ananasul, portocala sau grapefruitul, care pot avea o cantitate mare de zahăr.

Persoanele cu diabet zaharat ar trebui să monitorizeze cantitatea de zahăr pe care o consumă. Cel mai bine este să optați pentru fructele proaspete în loc de suc sau să stoarceți sucul proaspăt acasă.

În multe părți ale Mexicului, vânzătorii vand suc proaspăt de nopal după ce planta este clătită numai cu apă de la robinet, fără pasteurizare sau orice prelucrare antibacteriană.

Deoarece gunoiul de grajd este adesea folosit pentru îngrășăminte, cercetătorii au testaț pentru agenții patogeni proveniți din alimentele în sucul de nopal nepasteurizat. Studiul lor a constatat că 91% din probele lor au fost pozitive pentru E. coli și 1% au fost pozitive pentru Salmonella. Aceste bacterii pot provoca boli grave, astfel încât oamenii ar trebui să fie siguri că vor cumpăra sucuri de nopal numai din surse cu reputatie.

Rețete

Cactusul de pere poate fi consumat crud, dar pielea trebuie să fie eliminata. Prăjiturile din cactus de pere, care nu sunt la fel de coapte, tind să fie mai puțin dulci, în timp ce fructele roșii și violete sunt mai dulci. Acestea au semințe mici, care pot fi îndepărtate cu un storcător sau un filtru sau pur și simplu scuipate.

Dacă o persoană își crește sau își alege propriul nopal, va trebui să îndepărteze spinii și pielea groasă.

O persoană ar trebui să clătească complet nopalul pentru a elimina textura subțire înainte sa fie gătita.

Nopalul dulce poate fi preparat sote impreuna cu ulei de măsline, ceapă, jalapeños și roșii pentru a face această salată. Nopalul face o completare gustoasa pentru tacosul vegan. Nopalul felii poate fi preparat pe gratar ca si ardeiul pentru fajitas.

De retinut !

Nopalul și fructele de nepal sunt foarte bogate în antioxidanți, vitamine, minerale și fibre.

Acestea reprezintă o adăugare sănătoasă la o dietă echilibrată și pot ajuta la scăderea zahărului din sânge atunci când sunt consumate alaturi de o masă echilibrată.

Share.

Leave A Reply