Este bine sa consumam soia?

0

Soia este o leguma care produce multe controverse in cadrul cercetatorilor din mediul nutritional. Ea provine din estul Asiei si a fost folosita de mii de ani in alimentatie sub forma fermentata de localnici. Insa, in ultimile decade soia a fost procesata si folosita in crearea de produse alimentare care se pare ca ii reduc proprietatile benefice.

Aceasta leguma arhicunoscuta pe scara larga in intreaga lume contine proteine, aminoacizi, isoflavone si fitoestrogeni. Ultimele doua substante sunt responsabile pentru crearea de tratamente pentru bolnavii de cancer dar si pentru tratarea tumorilor.

produse-soia

Cum este bine sa consumam soia

Cercetarile recente arata ca e mai bine ca soia sa fie consumata asa cum o preparau asiaticii in timpurile vechi, adica sub forma fermentata. Fermentatia boabelor de soia este un proces care pastreaza toate valorile benefice ale legumei, face sa fie mai usor digerata si odata ingerata produce bacterii sanatoase pentru intestine care usureaza digestia.

Specialistii recomanda produsele prin fermentatie precum: miso, natto, tamari si tempeth; in acelasi timp sfatuindu-ne sa ne ferim de produsele procesate precum laptele de soia si carnea de soia in cazul in care contin zahar si multi aditivi care distrug proprietatile benefice ale legumei si pot dauna sanatatii.

Tofu este unul dintre produsele care se recomanda, in cazul in care suntem siguri ca producerea lui se face tot prin metode in care nu sunt implicate chimicale ajutatoare.

 

Share.

Leave A Reply