Tehnologia a atins un ritm de dezvoltare foarte mare (mai ales in ultimii ani) cu ajutorul companiilor de renume din lume. Datorita acestui lucru, in momentul de fata, avem posibilitatea de a face lucrurile sa fie mult mai simple, de a lucra in pasi mai rapizi si de a pastra legatura intre noi sau de a fi la curent cu noutatile mult mai usor. Evident, totul are un pret, insa, de exemplu, companiile de telefonie ofera posibilitatea oricarei persoane de a detine un spartphone (def: telefon inteligent).
In ultimii ani, cei de la Google au inceput sa se dezvolte in pasi din ce in ce mai rapizi si intr-un mod exceptional. De o perioada se tot vorbeste de smarthpone-ul modular, mai exact despre un telefon inteligent caruia ii poti schimba orice piesa, cum doresti, cand doresti, unde doresti. Pana de curand acest lucru a fost doar o simpla idee, insa, cei ce se ocupa de compania acesta pot face ca aceasta sa devina realitate prin Motorola Ara.
Cu ajutorul acestui telefon, aceasta compania doreste sa aduca hardware-ului exact facilitatile pe care Android-ul le-a adus software-ului si totodata doresc sa imbunatateasca relatiile dintre utilizatori si telefoanele pe care le poseda. Mai exact sa iti dea practic puterea de a decide cum sa arate device-ul, ce sa faca, unde si din ce anume sa fie facut, respectiv cat costa si cat de rezistent sa fie. Teoretic vorbind, toate aceste facilitati sunt aduse odata cu Motorola Ara.
Structura de baza a telefonului Motorola Ara va fi un endoschelet la care pot fi atasate mai multe module precum procesorul, bateria, display-ul, memoria RAM si asa mai departe. Totodata, acestea pot fi schimbate oricand utilizatorul doreste si pot chiar sa fie personalizate.
Au trecut cativa ani buni de cand Google a achizitionat Motorola, si lucreaza la acest proiect, urmand sa trimita invitatii catre dezvoltatorii de renume, insa, cel mai important lucru este ca acestia sa vada ideea lor ca fiind una foarte buna si cu multe perspective.
Idea este una foarte buna, legata de modul in care tehnologia continua sa evolueze deoarece datorita acestui lucru vom avea la dispozitie mai multe facilitati pe viitor, vom invata lucru noi si (evident) o sa putem face lucrurile sa se miste intr-un ritm mult mai rapid si mai sigur.
Pana in momentul de fata companiile dezvoltatoare au facut in asa fel incat tehnologia sa ajunga intr-un stadiu exceptional, iar acest lucru s-a intampla intr-o perioada foarte scurta de timp – daca stam sa ne gandim cat de lent a evoluat in trecut, in perioada pre-industriala.