Greenery, culoarea anului 2017

0

Institutul Pantone, autoritatea internațională în domeniul culorilor și a sistemelor de culori, a anunțat că „verdele proaspăt” este culoarea anului 2017. Culoarea numită de celebrul institut „greenery” și notată cu codul de identificare Pantone 15-0343, este o combinație de verde cu tentă gălbuie, care amintește de prospețimea pășunilor înverzite.

 

Institutul Pantone determină culoarea anului studiind trendurile din modă și design, atât în cazul produselor existente, cât și a celor care urmează să iasă pe piață. Anunțul influențeaza major marii retaileri și pe designeri.

 

Anul trecut, în 2016, Pantone a desemnat două culori, albastrul seren și rozul cuarț. „Împreună, rozul cuarţ şi albastrul seren dau naștere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz şi cele reci de albastru se combină perfect, reflectând o conexiune, o stare de bine şi un sentiment de pace şi ordine. Totodată, această combinație inedită este și provocatoare, deoarece nu se regăsește în asocierile tradiționale de culori. Ținând cont și de faptul că în multe părți ale lumii asistăm la un gender blur (estomparea diferențelor de gen), cele două culori alese coincid și cu schimbările din societatea actuală, din modă sau design“, se arată în comunicatul oficial al Pantone.

În anul 2015, culoarea anului a fost Marsala, un grena intens care se apropia de maroniu, în timp ce în 2014 a fost purpuriul deschis. În anul 2013, culoarea anului a fost tot o nuanță de verde, însă mai închisă decât cea aleasă pentru 2017.

Greenery sau verdele kale  este culoarea cu care începem noul an, iar marii designeri s-au pregătit deja cu piese vestimentare care au la bază nuanțele naturii. „Culoarea aceasta aduce o notă răcoritoare și impune nevoia de a explora, de a experimenta și de a reinventa“, arată reprezentanții Pantone.

Cum verdele face întoarcerea la natură, imprimeurile florale sunt cele care vor domina acest sezon, alături de buline, dungi și aplicații strălucitoare. Colecțiile primăvară-vară sunt menite să spargă monotonia din garderoba fiecărei pasionate de fashion și să o scoată din anonimat. Se poartă de asemenea alăturarea de culori puternice, imprimeuri și texturi diferite.

Greenery e o culoare care vorbește despre prospețime, despre nevoia de a explora, de a experimenta lucruri noi, de a reinventa. Greenery este simbolul a noi începuturi și aduce aminte de prima zi de primăvară.

Culori pentru primăvara 2017

Kale. Nuanţa este perfectă pentru orice articol vestimentar, dar mai ales pentru îmbrăcăminte exterioară. A fost folosită de Versus Versace, Salvatore Ferragamo, Louis Vuitton şi Balmain.

Alună (Hazelnut). Un ton mai deschis de maro, cald, nuanța alună denotă eleganță și poate fi purtată pe parcursul întregului an 2017.

Roz Yarrow. Este o nuanță de roz feminină, îndrăzneață, care nu trebuie să lipsească din garderoba ta.

Greenery. Desemnată culoarea anului 2017, verde kale, trebuie să se regăsească în garderobă, deoarece omul simte nevoia de-a explora, de a se reinventa.

 

Roz Pale Dogwood. Este o nuanță liniștită, care nu trebuie să lipsească din garderoba ta anul viitor.

Albastru paradis (Island Paradise). O nuanță revigorantă, care creează iluzia de apă și a fost inclusă în colecțiile marilor designeri, Emilio Pucci, Christian Sirino, Barbara Bui.

Portocaliu (Flame). Flame, o nuanță între roșu și portocaliu, aduce odată cu ea multă dragoste, pasiune și fericire.

 Albastru intens (Lapis Blue). Este o nuanţă naturală, considerată un simbol al regalității și foarte puternică.

Galben Primrose (Primrose Yellow). Tendințele de culoare galben primrose vor fi văzute la rochiile de seară, fuste sau bluze.

Denim Niagara. Albastru Niagara este o culoare ce poate fi combinată cu aproape orice altă nuanță, fiind relaxantă și liniștitoare.

E timpul să îți reînnoiești garderoba cu haine și accesorii în culoarea anului 2017, greenery!

             

 

Share.

Leave A Reply