Ceapa si usturoiul ofera antibiotice naturale, la indemana tuturor

0

Dintre toate legumele recunoscute pentru efectele lor benefice se remarca ceapa si usturoiul, cunoscute de mii de ani pentru efectul analgezic si antiinflamator. Desi dau o halena neplacuta unora dintre noi, beneficiile lor in materie de imunitate merita luate in seama.

garlic and onion isolated on white

Ceapa este folosita ca dezinfectant, ca tratament pentru tuse si raceala si ajuta sistemul sanguin. Se recomanda consumul acesteia sub forma cruda, sirop, ceai sau mancare gatita insa prin fierbere sau prajire se pierd vitamine si alte substante benefice. Este cea mai folosita leguma, fiind cea mai des intalnita in mancaruri.

Usturoiul, cu toate ca multe persoane se feresc de mirosul acestuia, este indicat pentru continutul ridicat de antioxidanti care distrug o varietate de virusuri, bacterii si radicali liberi din sange. Sistemul nostru imunitar este ajutat si intarit daca consumam regulat usturoi si ceapa. Folosit in cantitati mici zilnic sau adaugat in mancare (la fierbere), mirosul se diminueaza, ramanand o parte din efectele benefice.

Pe langa cele doua de mai sus, cimbrul este recomandat ca un antibiotic puternic in tratarea amigdalitei, febrei, gripei, infectiilor urinare, sinuzita, infectii dentare si mai ales pentru bolile sistemului respirator. Se poate folosi drept condiment in mancaruri sau ca mirodenie peentru fripturi. Gustul placut il face sa fie des folosit in preparatele culinare.

 

Share.

Leave A Reply