Ceasuri Fossil, pe val si in perioada reducerilor

0

Pasionatii de ceasuri trebuie sa fi auzit de compania Fossil. Este unul dintre cele mai populare brand-uri de pe piata, fiind atat cunoscuta pentru modelele absolut superbe lansate, cat si pentru colectiile de bijuterii, haine si accesorii vestimentare.

Din punct de vedere al popularitatii, mai multa lume a auzit sau si-a cumparat vreodata un set de de ceasuri Fossil sau Zodiac (o sa revenim imediat asupra acestui detaliu) decat o pereche de cercei sau un portofel.

E important de mentionat ca aceasta companie Americana nu produce doar ceasuri Fossil, ci are sub administrare directa si brand-urile Relic, Abacus, Zodiac, dar si ca este singurul producator de ceasuri si accesorii cu care colaboreaza cei de la Adidas, EA (Emporio Armani), Burberry, DKNY sau Armani Exchange. Cu alte cuvinte, daca v-ati cumparat vreodata un ceas de mana de la Armani sau Adidas, sunt sanse foarte mari ca el sa fi fost produs de catre Fossil Inc.

Despre companie
Fondata in 1984 de catre fratii Tom si Kosta Kartsotis, compania a avut pana in prezent o crestere exponentiala. Dovada stau cele aproximativ 364 de magazine fizice, cei peste 10500 de angajati (mentinuti in functie chiar si pe perioada crizei financiare) si venitul mediu de aproximativ 1 miliard de dolari annual. Singura diferenta de la inceputuri si pana acum e faptul ca, la momentul actual, compania Fossil nu mai e controlata de catre fratii Kartsotis decat intr-o proportie de 30%.

Insasi numele companiei se leaga de istoria familiei Kartsotis, numele de Fossil nefiind altceva decat porecla din copilarie a celor 2 frati, porecla data de tatal lor.

Evolutia brand-ului Fossil de-a lungul vremii a fost foarte interesanta: primele ceasuri Fossil  erau produse si achizitionate de pe piata est-asiatica si erau cunoscute pentru aspectul lor retro/vintage. In 2001, pentru suma de 4,7 milioane de dolari, compania controlata de fratii Kartsotis a cumparat activele companiei Zodiac, care producea ceasuri elvetiene de top, lucru care a oferit sansa obtinerii unui know-how extrem de valoros. Acest lucru a influentat pozitiv si intr-un mod semnificativ evolutia companiei, dovada ca in 2013 au lansat colectia de ceasuri Fossil Swiss, colectie destinata consumatorilor high-end, considerate a fi una dintre cele mai reusite din toate timpurile.

In Romania, produsele brand-ului Fossil pot fi achizitionate online. De mentionat ca sunt sanse mari sa gasiti si alte produse specifice firmei, nu doar ceasuri, ci si parfumuri, accesorii de lux sau imbracaminte.

Poate ca unii dintre voi o stiti deja, dar printre obiectele populare lansate pe piata se afla atat produse de colectie inspirate din filme precum Star Wars, Pirates of the Caribbean, Flash, Pokemon sau Cars, cat si o serie de electronice. De fapt, cu cativa ani inaintea lansarii smartphone-urilor, Fossil erau printre primii care lansau palm-uri/PDA-uri (forme primare de smartphone-uri) si chiar ceasuri care functionau pe baza unui sistem de operare. Dovada sta popularitatea ceasului de mana Fossil Wrist PDA, care desi nu se mai comercializeaza, inca mai este vanat de fani in licitatiile de pe eBay.

Share.

Leave A Reply