Ceasurile de damă – un accesoriu mereu la modă

0

De zeci de ani ceasul a fost considerat un dispozitiv utilitar, practic, care ne indică timpul, ora exactă. Astăzi, rolul său estetic a fost consacrat, fiind un accesoriu de nelipsit din garderoba oricărei femei. Industria ceasurilor de mână a devenit din ce în ce mai diversă, astfel încât poți descoperi ceasul perfect, atractiv și util, care să se potrivească la fix stilului vestimentar abordat.

Marile mărci de producători de ceasuri fie ele elvețiene, nemțești, japoneze sau americane au atât ceasuri electronice cât și ceasuri mecanice.

vezi-pret-model

Înainte de a începe căutările pentru una dintre cele mai bune mărci de ceasuri pentru femei, trebuie să ții cont de câteva detalii importante:

Utilizarea

Cel mai important și ce contează cel mai mult la alegerea unui ceas este să știi exact la ce anume intenționezi să îl folosești. Dacă ai nevoie să cronometrezi anumite acțiuni, durata lor la miime de secundă, e mai indicat să te orientezi spre un cronometru. În schimb, dacă ai nevoie de un indicator atunci când faci sport, ai nevoie de un ceas cu o foarte mare etanșeitate.

Acest detaliu arată la câți metri sub apă poate ajunge ceasul tău. Caută pe ceas inscripții precum Waterproof sau Water Resistant și valoarea în metri la care ceasul tău poate fi folosit în apă. Este indicat, totuși, ca măsură de precauție, să eviți scufundările la adâncimi apropiate de limita indicată de producător. Dacă pe ceasul tău nu se găsește nicio inscripție care să menționeze rezistența la apă este mai bine să presupui că modelul tău nu poate fi folosit în apă sau stropit cu lichide, Dacă folosești ceasul doar ca să verifici ora sau ca accesoriu fashion, mai există câteva detalii la care trebuie să fii atentă.

ceas-de-mana-dama-1

Mecanismul

Ce alegem? Un ceas cu mecanism quartz sau mecanic?

Un ceas cu cristale de quartz este mai precis decât un ceas mecanic. Ceasul cu cristale quartz are componente electronice, alimentate de o baterie, avand o abatere ce poate ajunge într-o lună la aproximativ 10-20 de secunde. La un ceas mecanic abaterea este mai mare, putând ajunge de la -4 secunde la +6 secunde pe zi. Precizia diferă în funcție de producător, însă la ceasurile mecanice nu se poate evita întorsul ceasului folosind rotița dedicată de pe lateralul carcasei.

Cu toate acestea, un ceas cu mecanism mecanic este o atracție în sine, are propria lui istorie. Aspectul clasic al unui ceas cu mecanism mecanic atrage întotdeauna privirile, conferind fascinație și exclusivitate celei care îl poartă.  Există și mecanisme hibride, derivate din cele două mecanisme principale. Unele ceasuri se încarcă automat dacă sunt purtate la mână, fie prin intermediul unui mecanism mecanic sau solar care încarcă o baterie de rezervă. Un astfel de ceas hibrid este extrem de eficient și dacă ești orientată către tehnică ți se va potrivi perfect.

ceas-de-mana-dama-4

 

Prețul 

Ceasurile cele mai scumpe nu sunt cele mai precise sau cele mai frumoase ceasuri, în acest domeniu prețurile variază destul de mult. Renumele producătorului, designul unui ceas sunt aspecte care dau prețul acestui produs. Te sfătuim să îți pregătești din timp un buget și să începi căutările printre cele mai bune mărci de ceasuri pentru femei din acest an.

 

vezi-pret-model

Afișajul 

Un ceas cu afișaj digital va indica ora folosind cifre afișate direct pe display, în timp ce la ceasul analog afișajul se va face prin indicatoare, ace, care se rotesc deasupra cadranului cu cifre sau marcaje. În funcție de preferințele tale vei alege ce afișaj va avea ceasul.

Ține cont de faptul că un ceas cu display digital tinde să aibă un look mai sportiv și este indicat să îl porți atunci când ieși la o cafea cu prietenii sau la alergat. Pe de altă parte, ceasul analog, cu ace, are un aspect clasic și merge folosit ca accesoriu la varii ținute, de la costumul purtat la servici la o rochiță casual.

ceas-de-mana-dama-2

Designul

La fel de mult precum mecanismul, contează și mărimea, culoarea, forma, acestea fiind detalii decisive în alegerea unui ceas, nu doar un dispozitiv care ne indică ora exactă, ci și acea bijuterie atractivă pe care ne-o dorim. Există ceasuri rotunde, ovale, dreptunghiulare, de dimensiuni potrivite pentru orice mână. Trebuie să te gândești în principal la ocaziile la care vei purta ceasul.

ceas-de-mana-dama

Cureaua 

Alege tipul curelei: metal, cauciuc sau piele sintetică. Materialul din care este realizată cureaua contribuie mult la stilul unui ceas.  Cele metalice, argintii sau aurii pot fi elegante (verigi fine de tip lănțișor) sau foarte sport (brățări groase). Un trend care revine este cel al ceasurilor cu aspect aproape masculin, pentru a sublinia și mai mult feminitatea încheieturii. Curelele de piele ecologică tind să fie mai elegante și se potrivesc foarte bine la costum sau rochii. Există și variante casual, de curele întretăiate, cu ținte, brodate etc. Ceasurile sport pot avea cureaua din silicon, pentru un plus de flexibilitate și un look mai funky.

ceas-de-mana-dama-3

Chiar dacă trendurile se schimbă, ceasul va rămâne un accesoriu atemporal, care nu își va pierde niciodată frumusețea.

 

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply