Cel mai bun ulei de plajă – vitamine si alti antioxidanti

0

Subiectul privind protecția solară pare deja plictisitor și toată lumea are impresia că știe tot ce trebuie în legatură cu acesta, dar fără protecție solară nu avem nici o șansă în a ajuta pielea să reziste ridurilor și altor semne de îmbătrânire. La fel de important cum sunt ingredientele pentru îmbunătățirea structurii pielii într-un ulei de plajă, este esențial să utilizam o protecție solară eficientă cu SPF  minim 15 în toate zilele anului.

Să vorbim puțin de vitaminele necesare unei pieli sănătoase:ulei-de-plaja2

  • Vitamina D este nutrientul de bază care este asociat cu expunerea regulată la soare. Este unul din factorii care ne protejează de infecții, boli cardiace și chiar de anumite tipuri de cancer.  De reținut că vitamina D, care este și un puternic antioxidant, nu se poate asimila în organism fără soare: aproximativ 70%, o asimilăm prin expunerea la soare, iar restul de 30% din alimente și suplimente.

Pentru absorbția calciului și fosforului în organism se știe că Vitamina D este una din vitaminele esentiale, aceasta menținând sănătatea oaselor și dinților. Conform recomandărilor, pentru absorbția necesarului de vitamina D, ar trebui sa ne expunem razelor UV timp de 20 de minute pe zi. Trebuie să avem mare grija însa, cum ne alegem orele.

Este important să nu renunţăm la protecţia solară  şi la a ne expune la soare în mod inteligent! Chiar și atunci când stăm la umbră putem fi afectați de arsuri solare, pentru că razele soarelui – acele UVA- sunt reflectorizante ceea ce înseamnă că sunt la fel de nocive la umbră ca la soare.

Factorul de protecție solară este esențial, dar este numai una din măsurile de protecţie necesare împotriva arsurii solare cauzate de UVB. Pielea noastră are nevoie să fie protejată in aceeași măsură şi de razele UVA ale soarelui. De aceea trebuie să ne asigurăm că protecția noastră solară ne va proteja de razele UVA ale soarelui, și aceasta o putem vedea in lista de ingrediente active ale uleiului de plajă, dacă oxidul de zinc e pe lista. Oxidul de zinc este un ingredient de uz farmaceutic si cosmetic cu efecte antiseptice, calmante și actioneaza ca filtru UV.

Alte studii de cercetare arată că chiar aplicaţi local, antioxidanţii pot ajuta la protecţia împotriva efectelor dăunătoare cauzate de soare. Totusi antioxidanţii nu înlocuiesc necesitatea utilizării produselor de protecţie solară,  dar atunci când sunt utilizaţi în combinație cu ele sunt extrem de eficienţi și adaugă un factor in plus al eficientei de protejare al pielii al unui produs de protecție solară.

Din mai multe studii dermatologice rezultă concluzia  că vitaminele C și E au abilități deosebite pentru a crește eficiența ingredientelor active din protecția  solară.

  • Vitamina E este mai eficientă pentru protejarea împotriva razelor de tip UVB, în timp ce vitamina C a demonstrat efecte protectoare puternice împotriva radiațiilor UVA; combinarea acestor vitaminelor  cu produsul de protecție solară s-a dovedit a oferi mai multă protecţie decât doar protecția solară în sine.
  • Vitamina A  are, de asemenea, efecte fotoprotectoare când este folosită local. Un studiu pe pielea umană a arătat că aplicarea locală de vitamina A  a fost la fel de eficace în ce priveşte prevenirea roşeţii provocate de soare, ca o protecție solară evaluată la SPF 20.

Sunt și alți antioxidanţi cu efecte protective pentru utilizare în formulele de protecție solară sunt: seleniu, resveratrol, astaxantin natural și sintetic, și acid canosic (un component al rozmarinului).

Pentru o piele frumoasă eficiență maximă obținem dacă acționăm nu doar la suprafața pielii cu vitamine si antioxidanți, ci și intern!

În concluzie, cel mai bun ulei de plajă trebuie nu doar să ne protejeze de efectele nocive ale radiațiilor solare dar și să aibă grijă de pielea noastră, pentru a avea nu numai un bronz frumos dar și o piele frumoasă, sănătoasă, strălucitoare, hrănită și hidratată.

 

Share.

Leave A Reply