Consumul de cafea – Beneficii

0

Daca ziua buna se cunoaste de dimineata, atunci dimineata perfecta este conditionata de aroma cafelei pe care majoritatea dintre noi aleg sa o consume in prima ora dupa trezire. Fierbinte, cu zahar sau poate amara, tare sau blanda pentru inima, cafeaua este declarata drogul preferat a unei omeniri in cautarea vitalitatii matinale.

Cafeaua a reusit, de-a lungul secolelor, colindand intreg pamantul, sa subordoneze la picioarele ei intreaga omenire. O dimineata fara cafea prevesteste o zi pierduta, lipsita de energie, veselie, initiativa o zi care nu a contribuit la cladirea edificiului uman.

Despre cafea s-au emis o sumedenie de ipoteze pro si contra care nu face decat sa nasca alte intrebari si sa duca raspunsurile intr-o ceata greu de patruns. Ei bine, da! Ne place sa complicam lucruri simple care merita raspunsuri pe masura.

 

Cafeaua reprezinta un puternic energizant, un antioxidant foarte eficient, un vaso-dilatator cerebral puternic, anxiolitic, antidepresiv, o sursa de vitalitate, o uzina de zambete si un izvor prin care nu curge lapte si miere, dar din care se poate inspira fericirea.

cafeaua-beneficii

 

Datorita efectului antioxidant, consumul de cafea tine la departare cancerul, bolile cronice cu evolutie nefavorabila, obezitatea si diabetul. Stiu, pare greu de crezut, mai ales atunci cand citesti sute, daca nu mii de efecte negative la adresa acestei licori datatoare de clipe pe care le traiesti si in care nu doar existi.

Fiind un puternic vaso-dilatator cerebral, starile de oboseala , tristete, lipsa de concentrare, anxietatea sunt tinute departe, lasand loc unei puteri bune de concetrare crescute, unei memorii ascutite si unor sinapse gata pentru a raspunde oricarei provocari.

Cafeaua, „drogul” unei societati in cautare de fericire, isi mentine efectele pozitive asupra societatii si starile generale atunci cand noi respectam doza.

O cafea de dimineata poate reprezenta “pilula minune” a unei zile perfecte.

 

Share.

Leave A Reply