Cu o aspirina, scapi de nervozitate

0

Traim intr-o lume nebuna, nebuna de tot in care incercam sa facem pe plac celor din jur, uitand de noi, in care la orice clipa in fata noastra apar noi provocari, in care totul pare grabit spre o destinatie necunoscuta, ne neglijam, devenim mai obositi, mai tristi si uneori mai nervosi.

Pastilei minune, cunoscuta de aproximativ toate persoanale sub numele de ASPIRINA, buna pentru febra, buna pentru dureri de orice tip, i s-a mai descoperit o intrebuintare, la care cu siguranta nu te asteptai! Ei bine, Aspirina calmeaza starile de nervozitate, a persoanelor mature si in acelasi timp starea de agitate a copiilor.

Orice proces din organismul nostru are o explicatie logica sau nu, s-a descoperit faptul ca nervozitatea este o stare impusa de un proces inflamator de la nivel neuronal. Asa cum se stie de peste zeci de ani, Aspirina este un puternic antiinflamator care poate fi folosit si in aceasta situatie.

 

aspirina-fericirii
Desi stimulul dispare, citokinele, mesagerii sistemului imunitar raman activi si mentin organismul intr-o stare de incordare care iti poate deveni cronica! Astfel se explica faptul ca unele persoane prezinta o stare de nervozitate inexplicabila care vine insotita de o oboseala psihica si predispune spre depresie.

Cu siguranta, unei astfel de situatii trebuie sa-i spunem stop, si asta nu apeland la antidepresive, ci administrandu-ne o aspirina. Acest sfat a fost oferit de catre un psihiatru american in urma unui studiu efectual la Universitatea Chicago, in 2006. La acest studiu au participat 70 de persoane diagnosticate cu afectiuni inflamatorii care se dezvoltau silentios. Acestia prezentau des accese de furie ce parea inexplicabila.

Dupa administrarea Aspirinei s-a demonstrat faptul ca mai mult de jumatate din persoanele implicate in studiu, au devenit mai calme, mai linistite si mult mai fericite.

Nu s-a efectuat niciun studiu care sa demonstreze cu adevarat daca fericitarea sta ascuna in lucrurile simple, dar urma unor atatea studii laborioase efectuate in domeniul medical, s-a demonstrat ca efecte miraculoase pot avea pastile considerate banale, asa cum este cazul Aspirinei.

 

Share.

Leave A Reply