Ingrijirea parului – ar trebui sa folosim produse profesionale sau nu?

0

Ingrijirea parului este un subiect foarte delicat si important pentru majoritatea din noi. Cu totii ne dorim sa aratam cat mai bine si incepem sa constientizam ca acest lucru este posibil doar daca folosim produse de incredere, cu regularitate si, mai ales, daca stim cum sa ne alegem produsele dedicate parului nostru.

Cum reusim sa ne ingrijim parul cel mai bine? Am putea sa o facem chiar la noi acasa sau este necesar sa apelam la profesionisti? Daca alegem sa ne ocupam personal de sanatatea podoabei capilare ar trebui sa folosim produse profesionale sau sunt mai bune cele „naturale”? La aceste intrebari vom incerca sa raspundem mai jos.

In primul rand, este foarte important sa stabilim ce nevoi avem si ce ne dorim sa realizam. Majoritatea oamenilor incep sa-si faca griji sau sa-si puna intrebari privind produsele pentru par pe care le folosesc atunci cand realizeaza ca au un par degradat, spre exemplu. In acest caz este destul de clar faptul ca singura solutie de a iesi in impas este folosirea unor solutii profesioniste dedicate parului degradat. O lista scurta spune ca avem nevoie de fiole, sampon si balsam, dar nu uitati si de ser sau o lotiune cu efect intens reparator.

Cu siguranta vor aparea „binevoitori” care sa va sfatuiasca sa folositi vestitul sampon de urzica, sa va spalati cu oua de prepelita sau diverse alte minuni ale foclorului popular. Ideal ar fi sa nu faceti asta decat dupa ce va documentati foarte bine asupra efectelor acelor remedii. Eventual intrebati un doctor. Nu uitati ca produsele profesionale pentru par de la Profihairshop sunt testate si aprobate, astfel incat riscul de a agrava situatia in care sunteti este mult mai mic.

Daca suntem in situatia in care avem un par putin atipic si dorim doar sa ne gasim variante pentru ameliorarea unor probleme precum par uscat sau fara stralucire, solutiile sunt mai la indemana. In primul rand e bine sa ne uitam la alimentatie si sa vedem daca o putem imbunatati in vitamine si nutrienti. Apoi trebuie sa eliminam cauzele mecanice, precum expunerea in exces la apa cu lor de piscina, ultraviolete, vopsitul in exces ori placa de par. Dupa ce am trecut prin aceste etape ne putem gandi si la remedii naturiste.

Pentru parul uscat, in cazul unora dintre noi, masajul de dupa spalat cu ulei de masline poate fi de mare ajutor. La fel de eficace poate fi si o masca hidratanta din miere sau aloe vera, ba chiar si berea (dar doar in culoarea parului). Nu uitati ca in cazul parului uscat este necesar sa lasati sa actioneze fiecare dintre aceste tratamente macar jumatate de ora pentru a-si face efectul.

De cele mai multe ori, insa, variantele naturiste nu dau rezulatele scontate si este nevoie sa recurgem la produse profesionale pentru par. De ce? Evident pentru ca au cea mai buna sansa de reusita. La fel cum atunci cand suntem bolnavi luam medicamente si nu (mai) rontaim diverse frunze cu proprietati antibiotice, tot asa este bine sa recunoastem ca avem o problema medicala legata de par si sa o tratam ca atare.

Ce putem folosi pentru a trata parul uscat? In general sunt recomandate fiolele care contin ulei de avocado, in combinatie cu un sampon reparator. Nu trebuie sa lipseasca balsamul hidratant, ales astfel incat sa fie complementar samponului. Pentru un efect rapid ar fi bine sa apelam si la o masca hidratanta. Aceasta are avantajul ca este mult mai intensa in actiune, iar efectele ei se pot vedea in cateva zile.

Nu uitati, insa, sa evitati produse a caror lista de ingrediente este bogata in SLES, parabeni sau coloranti. Acestea va pot face mai mult rau decat bine, mai ales daca sunt folosite regulat. Din fericire, in zilele noastre au aparut multe solutii apropiate de cele naturale, astfel incat alegerea nu este foarte dificila.

Am lasat la urma cea mai comuna problema legata de par, cea care ne face pe majoritatea dintre noi sa cautam ajutor: caderea parului. Atat barbatii cat si femeile se confrunta cu ea, cauzele fiind multiple si greu de diagnosticat. Parul poate cadea din cauza stresului, a alimentatie, a chimicalelor din jur sau chiar a altor probleme medicale ascunse si intotdeauna va fi greu de spus ce se intampla si cum putem reactiona. Exista, insa, si in acest caz solutii. Variantele naturale vorbesc despre ceapa, usturoi sau ghimbir folosite pentru a favorizeaza circulatia sanguină la nivelul scalpului, insa putina lume are „curajul” de a se masa cu suc de ceapa pe cap. Ideea de baza este, totusi, una cat se poate de viabila: circulatia sangvina in acea zona trebuie ajutata, de aceea orice tip de masaj poate ajuta. In loc de ceapa, usturoi, ghimbir sau chiar ardei iute putei folosi aloe vera sau rozmarin.

O alta tehnica ce poate fi folosita este „tratamentul la cald„. Practic, aceasta implica un masaj cu ulei cald (caldut), urmand sa pastram apoi zona tratata infasurata intr-un prosop timp de minimum 30 de minute. Putem apela la ulei de masline, de argan sau chiar de cocos, in functie de ce ne face sa ne simtitm confortabil sau ce am gasit la magazin.

Si in acest caz, totusi, de cele mai multe ori veti observa ca este necesar sa apelati la solutiile profesioniste pentru ingrijirea parului. Asta pentru ca doar in acest fel veti putea gasi, in acelasi produs, ingredientele necesare unui remediu eficient. In principiu avem nevoie de Omega 6, aminoacizi, dar mai ales de vitaminele B5 si B6. Ele vor ajuta la regenerare si la intretinere, iar unele produse contin si elemente antioxidante care duc la intarirea parului. Oferta de pe piata de produse pentru ingrijirea parului este foarte bogata, dar nu uitati sa alegeti ceva care se potriveste situatiei in care sunteti.

Mare atentie la faptul ca aceste tratamente trebuie urmate cel putin timp de cateva saptamani pentru a fi eficiente, iar in unele dintre cazuri va fi chiar recomandat sa pastrati o  parte din obiceiurile de ingrijire a parului si dupa ce problema initiala s-a rezolvat sau ameliorat.

Share.

Leave A Reply