Cum ne protejam tenul de frig

0

Asa cum spuneam si intr-un alt articol, tenul este un organ in sine, pielea fiind unul din cele mai importante organe ale corpului uman, tocmai din acest motiv, ea necesitand o ingrijire deosebita, tocmai pentru ca daca ce este la exterior este bine protejat, ceea ce este la interior la fi de asemenea bine protejat si sanatos.

Exact cum un gard firav nu va proteja proprietatea respectiva de hoti si alti intrusi, asa si cu exemplul cu pielea.

 

SnowflakeIn general, tenul devine cu atat mai sensibil cu cat vorbim despre anotimpurile cu temperaturi extreme cum ar fi iarna sau vara. Despre vara, insa, vom vorbi in cu totul alt articol. In acest articol ne vom concentra atentia asupra iernii si a faptului ca aceasta poate fi extrem de daunatoare tenului nostru.

 

In primul rand trebuie sa tinem contul ca aceste temperaturi scazute specifice iernii au „darul” de a strica ph-ul pielii si de a face tenul sa isi piarda din elasticitate. Pierderea elasticitatii va duce automat la aparitia ridurilor, insa, pana la aparitia ridurilor, poate duce chiar si la crapaturi extrem de dureroase dar si inestetice.

 

In primul rand, totul trebuie tratat de la interior spre exterior asa ca, pentru prevenirea deteriorarii tenului pe timp de iarnă, se va consuma preventiv vitamina C. In afara medicamentelor si suplimentelor care contin vitamina C, aceasta se mai poate obtine chiar si pe cale naturala, din fructe, in special din citrice, asa cum a banuit deja toata lumea.

 

O a doua cale de a proteja tenul este de a face periodic infuzii cu ceai de musetel. Infuzia de ceai de musetel este benefica in general tenului, indiferent de anotimpul in care ne aflam, aceasta purificand tenul si redandu-i elasticitatea de care are atata nevoie pentru a arata bine si pentru a fi sanatos.

 

De evitat pe timpul iernii sapunurile cu glicerina, fie ca vorbim despre cele lichide sau cele solide. Acestea vor avea tendinta de a usca tenul si de a-i da un aspect urat. Se vor folosi doar sapunuri si geluri hidratante si cremoase, tocmai pentru a veni intr-ajutoarea tenului.

 

Orice ar fi, trebuie in mod automat evitate produsele ce contin alcool pentru ca alcoolul distruge stratul de grasime, cel ce protejeaza tenul de intemperii si alti factori daunatori.

 

Cremele grase sunt extrem de indicate in aceasta perioada a anului, deoarece ele hidrateaza si mentin ph-ul normal al tenului atunci cand afara sunt temperaturi cu minus. Iarna, oricat de frumoasa ar fi este si daunatoare pentru pielea noastra, astfel incat trebuie sa nu neglijam acest aspect daca dorim sa avem parte de un ten frumos si atunci cand nu vom mai avea tocmai varsta tineretii.

 

Un ten bine ingrijit la tinerete, va arata extrem de bine la batranete, el pastrandu-si elasticitatea si frumusetea.

 

Share.

Leave A Reply