Exerciții de gimnastică facială pentru întinerirea chipului

0

Îmbătrânirea este inevitabilă, dar dacă nu poate fi prevenită, măcar poate fi întârziată. În afară de creme și uleiuri naturale care te scapă de riduri, mai poți folosi și o metodă despre care nu știe toată lumea, și anume exercițiile de gimnastică facială.

Exercițiile de gimnastică facială ajută la recăpătarea elasticității feței.

Există în jur de 20 de mușchi faciali importanți. Odată cu trecerea timpului, efectul gravitației, expunerea la soare și stresul zilnic manifestat prin folosirea repetată a unor expresii faciale (gen încruntarea în fața calculatorului) conduc la slăbirea acestor mușchi.

Așa apar cutele adânci care se formează între nas și gură sau laba gâștii la coada ochiului. Linia mandibulei se îngroașă și cade, iar din cauza depozitelor de grăsime se formează dizgrațioasa gușă.

De aceea ar fi bine să acordăm mușchilor faciali cel puțin tot atâta atenție precum celor abdominali, ai brațelor, ai spatelui și, bineînțeles, ai posteriorului.

Stai în fața oglinzii și umflă-ți obrajii, fă o față mirată, țuguiază buzele și scoate limba! Deși ai crede că sunt niște strâmbături de copil, în fapt, acestea sunt chiar niște exerciții de gimnastică facială care redau tonusul pielii și te scapă de riduri.

Iată 7 exerciții de gimnastică facială pentru întinerirea chipului!

Pentru aceste exerciții începe în poziția stând pe scaun, dreaptă și cu umerii relaxați.

1. Exercițiu contra ridurilor de pe frunte

Pune mâinile pe frunte, în poziție orizontală și ridică sprâncenele. Împiedică coborârea sprâncenelor apăsând ferm cu mâinile. Menține presiunea timp de 10 secunde, apoi eliberează sprâncenele.

2. Exercițiu pentru fermitatea gâtului 

Sprijină coatele pe o masă aflată chiar în fața ta. Plasează pumnii, în poziție deschisă, sub cele două maxilare. Încearcă să deschizi gura, „luptând” atât cât este posibil cu poziția fixă a pumnilor. Menține gura deschisă timp de 30 de secunde.

3. Exercițiu pentru tonifierea gâtului și a bărbiei

Sprijină coatele pe o masă aflată chiar în fața ta. Plasează pumnii, în poziție închisă, sub bărbie. Încearcă să deschizi gura. De această dată, maxilarele vor fi acelea care vor trebui să „lupte” contra forței statice a pumnilor. Menţine timp de 30 de secunde.

4. Exercițiu pentru diminuarea ridurilor dintre sprâncene și tonifierea mușchilor frontali

Plasează degetele arătătoare pe fiecare sprânceană, până la rădăcina acestora. Încearcă să ridici sprâncenele, rezistând presiunii aplicate de cele două degete. Menține această presiune timp de 30 de secunde.

5. Exercițiu pentru redarea aspectului cărnos al buzelor și întărirea conturului acestora

Lipește degetul arătător de cel mijlociu de la fiecare mână și plasează-le de o parte și de alta a gurii, presând ușor pe colțurile ei. Flexează buzele, ca atunci când te pregătești să săruți pe cineva pe obraz. Degetele tale trebuie să împiedice această mișcare. Păstrează această poziție timp de 30 de secunde.

6. Exercițiu pentru eliminarea ridurilor de tip „laba gâştei”

Ține ochii închiși, plasează degetele mijlocii pe colțurile externe ale ochilor și trage de ploape în direcția tâmplelor. Încearcă să deschizi ochii, forțând această mișcare atât cât este posibil. Menține poziția timp de 10 secunde.

7. Exercițiu pentru tonifierea gâtului

Plasează mâinile pe ceafă și împinge capul înainte. Încearcă să reziști acestei mișcări, forțându-ți gâtul să împingă brațele înapoi. Menține poziția timp de 30 de secunde.

De ce sa folosești masajul facial pentru întinerirea chipului și eliminarea ridurilor:

– Stimulează circulația, încurajând schimbul de nutrienți și eliminarea toxinelor;
– Strânge și ridică mușchii faciali;
– Stimulând circulația, deschide acele zone în care ridurile au apărut;
– Ajută la eliminarea pungilor de sub ochi;
– Eliberează endorfină.

Când să faci masaj pentru eliminarea ridurilor

Cea mai bună perioadă a zilei pentru gimnastica facială este dimineața, încât să stimulezi circulația și să reduci cearcănele.

Oricând faci exercițiile de gimnastică facială, fii delicată, încât pielea feței este foarte fină.

 

Share.

Leave A Reply