Cum să te îmbraci pentru jogging pe vremea rece

0

Alergatul este o modalitate foarte bună de a face exerciții într-un mod plăcut. Alergând, o să îți păstrezi corpul sănătos și o să arzi și foarte multe calorii. Deși e frig afară asta nu înseamnă că nu trebuie să mai faci jogging. A face exerciții fizice în aer liber îți conferă o multitudine de beneficii; doar 5 minute de jogging îți pot crește energia și buna dispoziție. Alergarea e una dintre cele mai eficiente, necostisitoare moduri de a arde calorii și a de a fi în formă. O femeie arde circa 105 calorii alergând 2 kilometri și un bărbat 124 de calorii pe aceeași distanță.

jogging-vreme-rece-3

Atunci când facem sport, stilul contează mai puțin. Dar are importanță cât de bine ne alegem echipamentul pentru a ne face să ne simțim cât mai confortabil în el și pentru obținerea de performanțe maxime. Asigură-te că porți haine potrivite, confortabile. Șosetele trebuie să fie din bumbac, pentru ca pielea ta să nu sufere după ce o să transpire.

jogging-vreme-rece-4

Primul lucru care contează: pantofii sport. Pantofii sport sunt foarte importanți, așa că nu încerca să faci economie tocmai în cazul lor. Chiar dacă sunt puțini mai scumpi, este foarte important să fie buni, adică de calitate, pentru ca piciorul tău să fie în siguranță în timp ce alergi. Atunci când alergi, presiunea va fi pusă pe picioare, așa că acestea trebuie să fie în siguranță. Alege  pantofi sport de calitate!

vezi-pret-model

jogging-vreme-rece-pantofi-sport

Șosetele trebuie să fie din materiale moi și de preferat din bumbac natural. Ideale sunt cele înalte până la gleznă, deoarece te vor feri de zgârieturi. Lenjeria intimă pentru exercițiile fizice poate fi una obișnuită. Este recomandat să porți o bustieră sportivă. Este un articol necesar și util deoarece susține sânii și nu împiedică mişcările.

vezi-pret-model

jogging-vreme-rece-sport-bra

Îmbracă-te în straturi de haine subțiri, care țin departe umezeala. Începe cu un strat subțire de material sintetic cum ar fi polipropilena, care ține transpirația departe de corpul tău. Nu purta bumbac pentru că reține umiditatea și îți va ține corpul ud. Un strat exterior, respirabil de nailon sau Gore-Tex te va proteja împotriva vântului și precipitațiilor și va elimina căldura sau umezeala pentru a preveni supraîncălzirea sau răcirea. Dacă este foarte frig, îți va mai trebui un strat de mijloc, cum ar fi un polar fleece.

Jogging vreme rece

Protejează-ți mâinile și picioarele. Aproape 30% din căldura corporală se elimină prin mâini și picioare. În zile cu temperaturi mai blânde, poartă manuși de alergat care elimină umezeala. Mănușile cu deget sunt o opțiune mai bună în zilele mai friguroase pentru că degetele tale vor împărți căldura corporala. Poți de asemenea să porți în mănuși încălzitoare-instant (pungulițe cu gel care se încălzesc rapid). Pe vreme rece e absolut necesar să achiziționezi o pereche de mănuși!

vezi-pret-model

jogging-vreme-rece-manusi

Pentru vremea rece sunt recomandați colanții. O pereche de colanți din nylon te vor proteja de frig. Totodată îți vor oferi libertate de mișcare. Alege culorile potrivite pentru echipamentul tău sportiv. E mai bine să eviți să alergi pe întuneric, dar dacă trebuie să alergi pe timpul nopții sau dis-de-dimineață, poartă echipament reflectorizant. Poartă culori puternice atunci când alergi în zăpadă, pentru a te asigura că ești vizibilă.

jogging-vreme-rece-1

Cel mai bine este să termini alergarea aproape de casă, astfel încât să te poți schimba în haine uscate imediat. Este esențial ca după alergare, în special atunci când este frig afară, să te schimbi repede de hainele purtate și să bei ceva cald, pentru a-ți reveni cât mai repede. Hidratarea este mai importantă decât îți poți imagina. Trebuie să bei suficiente lichide înainte, în timpul și după antrenament. Chiar dacă aparent nu transpiri, sau cel puțin nu transpiri la fel ca în timpul verii, totuși să fi sigură că pierzi suficient de multă apă.

Pentru o relaxare mai profundă în timp ce faci jogging, poți asculta muzica ta preferată, dar la volum mic sau doar într-o cască, astfel încât să fii atentă și la celelalte zgomote din jurul tău.

Nu uita să îți protejezi buzele cu balsam de buze, ele fiind direct expuse frigului!

 

 

Share.

Leave A Reply