Dieta si exercitiile cardio

0

Este bine cunoscut ca exercitiile de tip cardio (alergat pe banda, jogging, sarit coarda etc) te ajuta la slabit, insa foarte multa lume foloseste aceste tehnici intr-un mod eronat.

Multe persoane incep cu o dieta, apoi se arunca cu toata puterea in sala de forta si incep sa fuga in disperare. Se lupta sa topeasca fiecare gram de grasime, in speranta ca daca incep in forta slabesc foarte repede si scapa in 2-3 luni de numarul de kg in plus. Insa faptul ca doresti rezultate ACUM este cea mai gresita abordare in ceea ce priveste dieta! Sa slabesti in timp, 2 kg pe luna, este abordarea corecta, sanatoasa, recomandata de nutritionisti.

Este foarte important sa slabesti prin reglarea metabolismului (lucru care se poate face si la nivel energetic, prin yoga sau qigong) dar si prin adoptarea unei discipline alimentare.

cardio_dieta

Asa ca nu incepe printr-o dieta soc, extrem de epuizanta si grea

Se stie ca numarul de calorii consumate trebuie sa fie acelasi cu cel pe care il ardem, insa daca incepi cu un numar de calorii foarte mic, iti supui corpul la infometare si in cateva zile metabolismul tau va incepe sa stocheze tot, pentru a evita sa mai intre in aceasta stare.

Daca incepi cu o dieta soc (putine calorii) si incepi si exercitii de tip cardio faci de 2 ori mai mult rau. Corpul tau va stoca toate grasimile pentru „zilele negre” si va trebui sa mergi la sala in fiecare zi! In plus daca consumi putine proteine, prin exercitii fizice vei topi muschii in loc sa topesti grasimile!

Sincronizeaza corect exercitiile de tip cardio cu dieta

Corpul vostru se obisnuieste in orice situatie. Se adapteaza. Asa ca daca incepi cu dieta in forta si exercitii cardio dupa cateva luni ce o sa faci? Nu o sa mai slabesti, nici nu o sa suporti un asemenea tratament pentru totdeauna si vei renunta la exercitii si vei incepe sa mananci la fel cum o faceai inainte, asa ca o sa ajungi mai grasa si mai umflata decat inainte sa incepi acest tratament.

O dieta cu cap se face treptat, renuntand la cate 100-200 de calorii saptamana cu saptamana, iar exercitiile de tip cardio (sport activ) se fac in perioada de mentinere sau cand nu mai slabiti deloc prin reducere de calorii.

Exercitiile de tip cardio se fac dupa ce nu mai slabiti doar prin dieta!

Daca chiar doriti sa faceti sport in timpul dietei mergeti cu bicicleta, mergeti la inot, la tenis, faceti pilates, dansati, mergeti la masaj anticelulitic, plimbati-va mai des, mergeti la munte etc.

Sfaturi pentru perioada in care incepeti exercitiile de tip cardio

Iar cand ajungeti la stadiul de exercitii cardio, pentru  a nu slabi din muschi, consumati suficiente proteine si carbohidrati! Proteine puteti lua din carne, oua, sau produsele vegetale (soya, spirulina, etc). Daca e nevoie, mai adaugati putine calorii din alimente bune: legume, seminte si samburi!

Pentru antrenamente cumparati echipament de calitate, in special adidasi pentru alergare, nu uitati sa faceti incalzire inainte de a incepe, consumati multe lactate sau luati comprimate de Calciu si Magneziu, ca sa evitati durerile si crampele musculare. Nu fugiti niciodata cu o intensitate prea mare, mai importanta e rezistenta, respirati corect pentru a nu obosi prea repede si nu uitati sa va faceti o lista cu motivele si obiectivele pe care le aveti, care sa va motiveze in zilele lenese!

Share.

Leave A Reply