3 obiceiuri sănătoase pentru a fi mereu în formă!

0

Odată cu venirea toamnei, multe persoane se simt epuizate, fără chef de muncă și cu o stare de somnolență continuă. Această stare vine din cauza unor obiceiuri nesănătoase, pe care le facem inconștient. Nu trebuie să te trezești în fiecare zi la șase dimineața și să alergi cinci ture de parc ca să te menții în formă. Poți face mai puțin efort, dar mai multe lucruri care împreună să te ajute să te menții la greutatea și starea de spirit la care visezi.

Iată ce trebuie să facem ca să fim mereu în formă și energice!

Odihnește-te suficient!

În primul rând trebuie să dormi destul și să ai un somn de calitate ca organismul tău să funcționeze bine și să ai destulă energie. Pune-ți cea mai comodă pijama de bumbac și aerisește camera înainte de culcare. Dormi cel puțin șapte-opt ore pe noapte.

fii-in-forma-7

Exercițiile fizice alungă stresul!

Una dintre cele mai bune terapii împotriva stresului este realizarea de exerciții fizice. Potrivit cercetărilor realizate de specialiști de-a lungul anilor, persoanele care fac sport în fiecare zi sunt mult mai fericite și au mereu o stare de spirit bună. Dacă vrei să scapi de stările depresive sau de stres, încalță-te cu o pereche de teniși sau adidași de calitate, cu o talpă comodă și ieși la plimbare în parc sau fă jogging în aer curat. Mișcarea în aer rece consumă mai multe calorii decât o plimbare pe timp de vară.

fii-in-forma-6

Fă exerciții acasă!

Dacă ești prea comodă și nu ai chef să ieși afară, poți face exerciții și acasă. Profită de cele câteva minute pe care le ai la dispoziție ca să faci câteva abdomene sau flotări. Îmbracă-te lejer, pune un trening sau un compleu sport pe tine și folsește canapeaua ca și punct de sprijin. Te mai poți plimba prin casă făcând genoflexiuni sau mergând pe vârfuri și alternând această mișcare cu exerciții ale brațelor.

fii-in-forma-4Făcând exerciții 20-30 de minute, înaintea fiecărei mese, te va ajuta să-ți stimulezi metabolismul astfel încât, să ardă mai multe calorii și să funcționeze mai eficient pe parcursul întregii zile. Dacă faci sport de 3 ori pe zi, corpul tău va arde grăsimile și surplusul de calorii pe parcursul zilei, chiar și când dormi.

Dacă nu-ți poți organiza programul de exerciții în 3 etape pe zi, poți face sport 30-45 de minute, de preferință dimineața, pentru a-ți activa metabolismul pentru restul zilei. Ideea este să devii activă pentru a arde rezervele de energie.

Hrănește-te sănătos!

Nivelul general de energie este strâns legat și de alimentația ta. Acordă atenție alimentelor pe care le consumi. Asigură-ți mese mai modeste, cu mai puțină mâncare, însă mai dese. În loc să ai trei mese copioase zilnice, încearcă 5-6 mai ușoare.

fii-in-forma-8

Mai jos ai o listă de alimente care îți dau energie:

  • Fructele – au un aport mare de apă și de vitamine. Spre exemplu, banana și ananasul ar trebui mâncate dis-de-dimineață pentru că ajută la reglarea organismului și dau un plus de vitalitate.
  • Legumele – tot ce este verde, dă energie. De la broccoli, dovlecei, pătrunjel și până la fasolea teci, legumele consumate cu regularitate te ajută să ai un tonus de invidiat.
  • Cerealele integrale – sunt cel mai bun aliat pentru forță de muncă și capacitate de concentrare.
  • Suplimentele – mierea, germenii de grâu îndepărtează stresul. Tocmai de aceea este indicat înainte de culcare să consumi o linguriță de miere de albine pentru a avea un somn liniștit.

Ca să fii mereu în formă, trebuie ca tu, în primul rând, să ai grijă de tine! Stabilește-ți obiceiuri sănătoase și nu renunța la ele!

 

Share.

Leave A Reply