Geanta shopper – un must have

0

Gențile joacă un rol important în viața noastră. Cred că nicio femeie nu se vede purtându-și lucrurile în mână sau în pungă. Gențile sunt acel accesoriu care completează ținuta, sunt o reflecție a feminității, a personalității ei și arată în mod direct stilul și starea celei care o poartă. Când alegi o poșetă este important nu numai să fie modernă, ea trebuie să îți placă și să te reprezinte. Trebuie să se încadreze cu stilul ținutelor tale.

În garderoba unei femei, numărul de genți ocupă un loc fruntaș, alături de perechile preferate de pantofi. Nu este un mister pentru nimeni faptul că poșetele reușesc să ilustreze de minune stilul personal al femeilor care le poartă, iar o adevărată fashionistă nu va avea niciodată prea multe plicuri, rucsacuri sau poșete în colecție.

Una dintre gențile must have este geanta shopper. Geanta shopper este semnul și aliatul femeii care nu stă un minut pe loc. Se vor potrivi ținutelor de zi, casual, fie ținutelor din timpul săptămânii, fie din weekend (cu jeanși, fuste maxi, rochii scurte din tricot, cardiganuri lejere). Geanta shopper este mult mai puțin conservatoare, poate fi colorată sau metalizată, cu interiorul bine compartimentat, cu forme feminine și mai moderne, cu bretele de diferite lungimi sau cu posibilitatea de a le modifica. Este recomandat un material de calitate, piele ecologică sau materiale textile rigidizate (pentru a-și păstra forma). Totuși, chiar și o astfel de geantă ar trebui să fie căptușită, cu fermoarele și capsele în stare perfectă de funcționare, iar cusăturile solide.

Ca idee, geanta shopper ar trebui să fie geanta care te însoțește la cumpărături (în engleză se numesc shopper bags, dacă au o notă de eleganță se numesc tote bags), dar și cea în care îți încap un notebook și câteva reviste. Pe de altă parte, nu ar trebui să fie o geanta imensă: va deveni foarte grea, pe măsura ce o umpli. Geanta shopper îți va permite să depozitezi și să transporți în maximă siguranță documente, gadget-uri, cosmetice, tableta sau orice alt item care îți este necesar. În plus, geanta shopper nu te va incomoda și poate fi purtată la orice ținută, versatilitatea sa fiind redată de un design simplu.

 

 

Geanta este un obiect foarte important pentru fiecare femeie de aceea nu permitem nimănui să își bage nasul în ea să vadă ce ascundem :). Sunt atât de răspândite încât le găsești la orice doamnă sau domnișoară, de la femeia de afaceri, mamă, bunică, studentă etc, de la mică la mare, într-o varietate largă de culori și la prețuri adaptate oricărui buzunar.

Dar  te-ai întrebat vreodată care este istoria acestui accesoriu atât de popular? De unde provin? Cine le-a utilizat prima dată?

Poșetele antice erau utilizate în special de către bărbați pentru a-și ține banii sau obiectele de valoare. Acestea erau confecționate din piele sau postav și erau legate în jurul  taliei.

În secolele XIV-XV, atât femeile cât și bărbații își prindeau un mic săculeț de către cel mai important element vestimentar medieval: brâul sau cingătoarea.

În timpul perioadei elisabetane datorită fustelor foarte voluminoase aceste gentuțe erau ascunse sub fuste.

După Revoluția Franceză acele fuste enorme au fost înlocuite cu fuste mai înguste care conțineau mai puțin material. De aceea poșetele trebuiau purtate pe mână deoarece nu mai puteau fi ascunse sub fuste.

În secolul XX femeile puteau alege dintr-o gamă variată de modele, cel mai de succes fiind o geantă din piele care avea atașat un evantai și o pereche de ochelari tip “lornion”.

Până în anii ’30, majoritatea genților de azi au fost deja inventate: cele care se poartă pe umăr, cu un singur mâner, cu două barete, care se poartă pe braț etc.

În anii ‘ 50 designeri celebri ca Vuitton, Hermes și Chanel au făcut din acest accesoriu un must have.

Gențile de astăzi sunt confecționate dintr-o multitudine de materiale ca imitație piele de reptile, imitație piele întoarsă, materiale impermeabile etc. Designerii se joacă cu imaginația, folosind materiale transparente pentru a expune conținutul genții.

Care e modelul tău preferat?

Share.

Leave A Reply