Germenii de grâu – ideali pentru corpul și frumuseţea ta

0

Cu toții știm de noua tendință in materie de life-style. O tendință care este mult mai atrăgătoare decât tendințele din modă , din domeniul auto sau de cele care ne îndreaptă atenția spre anumite lucruri pe care mai târziu le găsim a fi de fapt nefolositoare, plictisindu-ne de ele, fiind rapid atrase de cele noi, care ne aduc beneficii reale. Așa este și noul life-style adoptat de cei mai mulți dintre noi, cei care suntem atrași de beneficiile vegetariarismului și derivatele acestuia, respectiv veganism și ramura raw-vegană a curentului.
femeie in lan de grauDe-a lungul timpului, atât eu cât şi prietenii mei nu am putea spune că acestea reprezintă pentru noi doar niște regimuri alimentare deoarece ele, ajung să reprezinte un stil de viață. Un stil de viață sănătos prin care ne putem reconecta cu natura devenind astfel recunoscători și mai responsabili privind acțiunile noastre atât în mediul înconjurător cât și în noi înșine.
Povestind recent cu o cunoștință despre importanța și impactul pe care l-a avut in viața noastră adoptarea stilului de viață vegetarian, am aflat foarte multe lucruri interesante despre germenii de grâu. Curiozitatea mea s-a manifestat și nu conteneam să mă opresc din întrebările adresate prietenei mele. Am aflat astfel că aceștia sunt adevărate “minuni ale naturii”.
Și totuși…de ce este bine să mănânci germeni de grâu?
germeni de grauGermenii de grâu previn diabetul, scad colesterolul și combat constipația. Aceste lucruri mi-au atras atenția și vă spun, de abia așteptam să aflu mai multe detalii pentru a le putea împărtăși mai departe.
Germenii de grâu previn cancerul deoarece au proprietăți anticancerigene, protectoare pentru genele umane, ei reglează coagularea sângelui având un conținut ridicat de acid folic care reduce astfel nivelul de homocisteină din organism.
Persoanelor care fumează activ sau pasiv, femeilor care iau anticoncepționale și celor care au varice li se recomandă consumul de germeni de grâu deoarece acesta scade tendința crescută de coagulare a sângelui.
Printre alte beneficii, amintesc:
-grâul încolțit este un puternic energizant imbunătățind astfel rezistenţa și vitalitatea organismului
-fiind foarte bogați în antioxidanți, conținând și o capacitate energizantă foarte mare, bogați în vitamine, minerale și substanțe active aceștia ne ajută să fim mereu tinere încetinind astfel procesele de îmbătrânire; germenii de grâu au un efect pozitiv și asupra părului, acesta devenind mătăsos și strălucitor
– vitaminele C și vitaminele din complexul B din germenii de grâu combat mai multe tipuri de anemie fiind astfel recomandați femeilor însărcinate, dar și celor aflate in perioada menstruației, copiilor și tuturor persoanelor care se simt devitalizați, slăbiți sau sunt predispuși la anemie
-ideal în reglarea greutății, grâul încolțit este bogat în grăsimi naturale mononesaturate și polinesaturate, conținând acele grăsimi bune, indispensabile pentru sănătate
-sunt o sursa importantă de acizi grași omega3 care scad colesterolul, împiedică apariția inflamațiilor și protejează creierul, îmbunătățind astfel stările de spirit pe care le avem, înlăturând anxietatea, angoasele
– datorită unei componente numită benzochinonă, germenii fermentaţi previn apariţia cancerului, în special celui de colon, după cum arată un studiu apărut în publicația British Journal of Cancer; sunt folosiți și în tratarea artritei reumatoide.
Aceste daruri ale naturii sunt pline de substante benefice organismului nostru cum ar fi: acid folic, fibre, fier, zinc, magneziu, calciu, seleniu, mangan, fosfor, magneziu. La aceste minerale se adaugă vitaminele: A, B1, B6, E, K, D, PP, enzime și anumiți hormoni vegetali, dar nu numai.
Germenii de grâu pot fi introduși în alimentația noastră cu ușurință sub forma unei multitudini de forme. Astfel putem alege cu ușurință modul în care dorim să-i consumăm.
Pentru că a venit vara și astfel ne sunt accesibile atatea bogății din natură, putem consuma germenii de grâu în salate de fructe sau legume împreună cu uleiul din germeni de grâu, cu dressing de iaurt sau fără, în funcție de preferințele fiecăruia. Putem alege să îi folosim și la micul dejun cu lapte sau cu freshuri sau împreună cu alte cereale.
Dacă îți place dulcele, germenii de grâu pot fi adăugați cu ușurință măcinați pudră sau pur și simplu adăugați în compoziție în deserturi cum ar fi clătitele, wafele, plăcintele. Iubitorilor de ceai, ca mine, le recomand infuzarea unei linguri de germeni de grâu în apă fiartă. După 20 de minute, strecurați și serviți. Veți fi încântate de gustul natural și revigorant al acestui ceai.
Germenii de grâu mai pot fi folosiți la prepararea pâinii sau a cerealelor. Dacă esti un adept al shake-urilor poți folosi germenii de grâu împreună cu fructele sau legumele mixate. În această combinație germenii de grâu sunt mai ușor și mai rapid asimilați în organism.
Germenii de grâu pot fi un aliment ideal pentru o alimentație sănătoasă, bogată în nutrienți, vitamine și fibre necesare organismului tău.
suc din ggDacă vreți să scăpați de câteva kilograme în plus, să asimilați din plin proprietățile benefice sau să faceți o cură de detoxifiere puteți alege o dietă bazată pe germeni de grâu. Sunt însă și contraindicații adoptării unei astfel de diete și anume: germenii de grâu sunt contraindicaţi persoanelor care se confruntă cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni în organism. La fel și femeilor cu ciclu menstrual foarte abundent și bărbaţilor cu tendinţă spre efeminare le este recomandat să folosească cu prudenţă acest remediu-minune, care, în cazul lor, ar putea să accentueze anumite probleme.
Pentru întreținerea frumuseții tale poți folosi cu încredere produse cosmetice obținute din procesarea germenilor de grâu, creme și uleiuri naturale.
Este foarte important să ne amintim din ce în ce mai des importanța păstrării sănătății noastre. Să ne transformăm corpul într-un altar pentru a putea astfel dărui celor pe care ii iubim gânduri senine și momente ”sănătoase ”.

Share.

Leave A Reply