Marimi sutiene – cum sa ne alegem sutienul perfect?

1

De ce este atât de important să știm să ne alegem corect marimea sutienului?

Acest ghid vă poate schimba viața. Sânii reprezintă vitalitatea afectivă a femeii, sediul sufletului și tocmai de aceea, bărbații sunt atrași în mod irezistibil dePunem această parte atât de gingașă a trupului feminin. Deși de-a lungul timpului s-a renunțat tot mai mult la corsete, sutienul rămâne încă un accesoriu util, care ne oferă nouă femeilor un anumit confort și ne poate amplifica misterul. Fiind o zonă atât de delicată, este indicat să alegem într-un mod inteligent un sutien ca și accesoriu foarte important al garderobei noastre feminine, deoarece confortul pe care îl resimțim are efecte și asupra sânilor, în timp.

ghidsutiene4 (1)

Iată câteva sfaturi și tipsuri, referitoare la marimi sutiene, care de acum înainte te pot ajuta foarte mult:

În primul rând, e bine să știi care e mărimea ta. Ca să știi exact ce mărime ți se potrivește, poți să te măsori în felul următor :
Pentru măsurare se foloseste un centimetru de croitorie și se măsoara pieptul în partea de sub sâni. Panglica de măsurat trebuie să fie ușor strânsă pe cutia toracică (peste coaste). Se inspiră profund cu panglica de măsurat in jurul toracelui, și se ajustează până se poate respira fără dificultate. Mărimea sutienului este determinată de diferența dintre mărimea bustului si mărimea toracelui.

 

marime cupa in cm

Cum aflu mărimea cupei sutienului:

Se măsoară circumferința în partea cea mai proeminentă a sânilor. Diferența obținută între cele două măsurători reprezintă mărimea aproximativă a cupei, conform exemplului de mai jos:

Măsura toracelui peste sâni = 120 cm
Măsura toracelui sub sâni = 90 cm
120-90 = 30 cm diferență; deci avem cupă G
Măsura corectă a sutienului va fi 90G

 

Cum verifici dacă porți marimea corectă:

Trebuie să poți introduce două degete între banda din spate și piele. Dacă îți încape toată palma, înseamnă că îți este prea larg și nu te va susține suficient de bine. Același principiu se aplică și în cazul bretelelor de la sutienul probat.

Fiecare sutien  este diferit, de aceea este recomandat să îl probezi. Atunci când încerci un sutien, poți să te apleci ușor astfel încât cupa să fie umplută de sân. Sânii trebuie să încapă perfect, fără să fie presați pe partea din lateral sau să fie spații goale.
Daca ai un bust foarte generos, iti recomand sa citesti aici despre astfel de sutiene marimi mari, in care sanii tai vor incapea perfect.

E important ca banda din spate și partea din față să fie la același nivel. Dacă banda din spate e mai sus, îți este mic, dacă este mai jos, cel mai probabil sutienul ți-e mare. Încearcă să îți ridici mâinile. Banda trebuie să nu se ridice de pe corp. În caz contrar, circumferința este prea mică.

Foarte important ! Nu trebuie să ai deloc urme pe piele de la sârma metalică din interiorul sutienului.

marimi-sutienne-proba
Sfaturi pentru efecte de dorit in folosirea sutienelor:
*Multe femei au un sutien preferat pe care îl poartă zilnic, dar acest lucru nu e indicat dacă vrei ca elasticul să nu se lase în timp, ci să ai 2-3 sutiene pe care să le porți prin rotație.
*Dacă vrei ca decolteul tău să pară mai voluptos, alege-ți un sutien care să aibă cupele mai apropiate.
*Dacă vrei un look mai lejer, cupele trebuie să fie mai depărtate una de cealaltă.
*Este recomandat să speli sutienul la o temperatură de 30 de grade și să îl lași la uscat pe un umeraș pentru a nu-și pierde forma.

Facem pariu că nici nu te-ai fi gândit cât de complex poate fi să alegi un sutien! Iată că, de acum înainte, nu vei mai alege orice, ci vei ști exact ce ți se potrivește și vei obține efectul dorit!

 

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Sutiene fara bretele - modele si recomandari

Leave A Reply