Gomajul fetei, extrem de important

0

Oricat ne-am machia si ne-am aranja, niciodata nu putem vorbi de un efect suta la suta fara o curatire ca la carte a tenului. Tenul este piele iar ceea ce nu stiu cei mai multi oameni este ca pielea este un organ in sine si nu doar atat, este unul dintre cele mai importante organe, ea fiind raspunzatoare pentru multe din afectiunile interne, pentru ca totul are legatura si pentru ca trebuie sa nu ignoram absolut niciun factor. Solutia care rezolva aceasta problema poarta numele de gomaj. Astfel, prin acest procedeu cosmetic, se indeparteaza atat impuritatile cat si pielea moarta (celulele degradate, keratinoase inutile care se vor acumula pe suprafata pielii). La fel ca in cazul oricarei celule care traieste, si acestea au o durata de viata bine definita. Dupa indeplinirea acestei durate de viata, putem vorbi despre degradarea lor. Gomajul le va indeparta, asa cum spuneam mai devreme, drept pentru care, acest procedeu se numara printre cele mai eficiente si mai sanatoase procedee. El se poate efectua atat pe suprafata tenului, insa si pe suprafata intregului corp, pentru ca nu doar fata este importanta, nu? In urma gomajului, pielea poate respira si astfel, se va scadea riscul aparitiei cosurilor. De asemenea, cu un gomaj aplicat la timp, va ajuta orice crema aplicata sa-si poata face efectul mult mai bine.

Un alt procedeu, relativ asemanator, insa care nu se poate executa acasa, ci doar cu asistenta unor profesonisti in domeniu, este peelingul. Se spune ca rezultatele acestuia sunt absolut miraculoase. Insa, repetam, ar fi de indicat ca pentru acest serviciu sa apelati la persoane care stiu ce si cum.

Desigur, exista o sumedenie de produse destinate gomajului, de diferite preturi si cu diferite utilizari. Cea mai cunoscuta si mai romaneasca metoda este aceea in care nu trebuie sa platesti niciun ban pentru ca singurele produse de care ai nevoie sunt cele pe care le gasesti in propria ta bucatarie. Mai exact, ne referim la malaiul de porumb si la ceaiul de musetel. Nu cred ca exista om care sa nu aiba unul sau ambele produse in casa. Astfel, se face o combinatie din cele doua si se freaca tenul cu o putere suficienta pentru a indeparta celule moarte si impuritatile dar avand grija sa nu ne ranim tenul facand asta.

In mod obisnuit, gomajul se realizeaza sub abur pentru ca o piele inmuiata se va indeparta mult mai usor. In saloanele cosmetice, acelasi gomaj se va efectua cu ajutorul unei perii rotative. Pielea va fi exfoliata total si va avea un aspect mult mai tineresc si mai curat, permitand cremelor sa isi aduca aportul asupra tenului.

Gomajul se realizeaza saptamanal pentru un efect de durata a pielii sanatoase. Nu trebuie nicicand ignorat acest aspect al unui ten sanatos pentru ca, asa cum spuneam la inceput, totul se intampla in lant. Daca nu vom avea grija de tenul nostru, orice alt tratament cosmetic va fi degeaba. Trebuie intai sa curatam totul de la baza.

 

Share.

Leave A Reply