Tratamente cosmetice la tine acasă

0

Indiferent de tipul de ten pe care îl avem, trebuie să știm cum să îl îngrijim, cum să îl ajutăm în fiecare sezon să arate bine. Și asta nu înseamnă că trebuie să dăm fuga la salon o dată la câteva zile, ci putem foarte bine să ne facem masca potrivită în funcție de… ce avem prin bucătărie.

Știm că pielea este organul de simț cu cea mai mare întindere a corpului nostru, dar poate nu știm că există o strânsă legatură între piele și starea noastră de spirit. Atunci când pielea este hrănită și bine hidratată, aceasta transmite senzații plăcute, de “bine’ către sistemul nervos central care prelucrează mult mai bine restul senzațiilor venite de la celelalte organe de simț.

Și cum pentru fiecare femeie să aibe grijă de pielea ei este și trebuie să fie un răsfăț, haideți să vedem cu ce ne răsfățăm astăzi. Efectul fiecărei măști cosmetice pe care o aplicăm pe piele trebuie să redea și/sau să susțină sănătatea și vitalitatea pielii noastre. De aceea trebuie să știm clar ce tip de ten avem ca să știm cum îl îngrijim. Avem foarte multe opțiuni de a ne alege ingredientele pentru o mască cosmetică naturală, dar trebuie să știm ce și cum combinăm, pentru ca eficiența să fie maximă în beneficiul frumuseții tenului.

Există câteva ingrediente de bază folosite în măștile de față naturale: Tratamente cosmetice la tine acasa

Mierea: este un element antioxidant cu o capacitate mare de a regenera țesutul deteriorat și de a stimula creșterea celulelor; hrăneste și hidratează de aceea este indicată pentru toate tipurile de ten, diferența făcând-o celelalte ingrediente pe care le utilizam în mască.

Oul este unul dintre alimentele cele mai bogate în nutrienți, face minuni aplicat pe piele, lăsând pielea netedă și regenerata.

Uleiurile vegetale, presate la rece și uleiurile esențiale : beneficiile pe care le aduc pielii sunt uimitoare. În funcție de nevoile specifice tenului dumneavoastră, aveți la dispoziție o gamă mare de uleiuri, putând să vă personalizați tratamentele cosmetice și să descoperiți diversitatea pe care o aveți la dispoziție.

Orice mască am alege, primul pas pe care îl facem este o curățare atentă a tenului cu un lapte de curățare sau o loțiune purificatoare pentru a îndepărta urmele de machiaj sau alte impurități de pe piele.

Vă oferim câteva măști cosmetice simple și eficiente, la îndemână și ușor de realizat.Tratamente cosmetice la tine acasa

O mască ideala pentru toate tipurile de ten este cea cu avocado și lămâie – tonifică, hidratează și hrănește în profunzime pielea. Zeama de la jumatate de lămâie se amestecă cu jumate de avocado bine copt. Se aplică pe față și gât și se lasă să acționeze 15 minute.

Masca cu iaurt și zeamă de portocală se poate folosi de asemenea pentru toate tipurile de ten, curătând porii și eliminând ridurile.

Pentru tenul gras și mixt avem masca de zeamă de lămâie cu miere. Hidratează și împrospătează, de asemeni elimină toate celulele moarte de la suprafața pielii. O lingură de miere se amestecă cu zeama de la jumate de lămâie. Dupa 15 minute se clateste cu apă călduță.

Pentru tenul uscat: masca cu făină de naut – hrănește și dă stralucire. Se amestecă doua linguri de făină de năut cu un vârf de cuțit de turmeric și un pic de lapte, astfel încât să rezulte o pastă. Se aplică pe față și pe gât și se lasă să se usuce. Se clatește cu apă din abundență. Dacă tenul are tendințe spre îngrășare, adăugați puțina zeamă de lămâie care închide porii datorită acțiunii astringente pe care o are.

Foarte eficientă pentru tenul uscat e și masca de banane cu câteva picături de ulei de măsline.

Dacă vreți să scăpați de tenul acneic masca de argilă cu lămâie sau miere, vă ajută să echilibrați secreția de sebuum, eliminând în timp puntele negre, dar nu e indicată tenului uscat.

Fiecare mască în parte are un efect vizibil imediat, dar pentru ca efectul să fie de durată, indicat este sa fie aplicată săptămânal.

Tu ce măști cosmetice folosești ?

 

Share.

Leave A Reply