Medicina alternativa – un pas spre maine

0

Inca de la Hipocrate, a plecat premiza ca medicul trebuie sa trateze boala si nu bolnavul. Odata cu trecerea timpului, odata cu inmultirea bolilor, oamenii au devenit prada mai multor boli ce se dezvolta simultan si astfel s-a ajuns la concluzia ca in centrul interesului trebuie sa fie bolnavul si nu boala in sine.

 

O privire holistica asupra acestei probleme se crede ca ar creste rata vindecarii unor maladii care aveau o rata a mortalitatii destul de ridicata. Astfel in viitorul apropiat, datorita dezvoltarii fulminante a tehnicii se va merge pe medicina personalizata.

Aceasta noua tehnica de a privi pacientul reprezinta o simbioza intre tehnica de ultima generatie si perceptia medicului despre problemele pacientului. Astfel se va merge pe crearea de conduite terapeutice personalizate care sa trateze trupul, sufletul si mintea pacientului in aceeasi masura.

Various alternative medicines
O boala, fie ea extrem de studiata, se poate manifesta in mod diferit la pacienti diferiti. De la simptome atipice pana la raspunsuri necontrolate la tratamente cunoscute, toate aceastea pot duce la esecul unui proces de vindecare.

Unii medici considera ca, cheia spre vindecarea unei boli sta scrisa in genomul fiecaruia dintre noi. Astfel incercand sa intelegem aceasta limba ce pare indescifrabila, vom reusi sa rezolvam probleme de sanatate grave. Medicina personalizata presupune analizarea pacientului intr-o maniera holistica, supunerea acestuia la tehnici de diagnosticare avansate care sa nu ofere doar un crud diagnostic, ci si interactiunea dintre boala si pacientul in sine.

Astfel se pot elabora tratamente personalizate pentru fiecare bolnav in parte si nu pentru boala in general. Aceasta metoda va avea o rata de succes apropiata de 100%. Desi acest concept de gandire a fost prezent in mintea multor personalitati din domeniul medical inca din cele mai vechi timpuri, punerea lui in vigoare nu a putut avea loc din cauza incompatibilitatilor dintre dorintele medicilor si putinta tehnicii. Acum insa, in secolul vitezei, in secolul in care evolutia pare sa-si faca de cap, medicina personalizata are sansa pe care o merita, accea de a deveni realitate.

 

Share.

Leave A Reply