Pantofi cu șireturi

0

Când citești pantofi cu șireturi, te duce gândul cumva la niște pantofi serioși, foarte cuminți sau chiar…pantofi sport?
Iată că nu este vorba doar despre aceste stiluri, pentru că designerii au venit cu niște idei foarte originale de a adapta șireturile chiar și la…pantofi cu toc cui!
Fie că îți vine să crezi sau nu, au existat pantofi cu șireturi chiar și în 3300 î.e.n., deși nu cred că ar fi făcut concurență unor pantofi din ziua de azi. Șireturile pot fi foarte sexy sau inedite, mai ales dacă le întâlnim la un stil de pantofi unde nu suntem obișnuite să vedem șireturi, cum ar fi pantofii peep-toe.

pantofi-oxford

Farmec de studenție

Pantofi cu șireturi Oxford 
Au apărut pentru prima oară în Irlanda și Scoția, și au fost numiți pantofi Oxford după… Universitatea Oxford. Deși nu se știe exact cine i-a inventat, se pare că studenții de la Oxford au popularizat pantoful Oxonian, care era mult mai comod de purtat prin campus decât ghetele înalte care erau atunci la modă. Astfel, ghetele au ajuns să fie purtate doar pentru călărie, iar pantofii Oxford le-au luat locul ca pantofi de stradă. Acest stil a devenit popular printre femei începând cu 1920, dar în cazul nostru, varietatea de stiluri și culori în care putem găsi astfel de pantofi este foarte largă, potrivită pentru stilul tău oricât de nonconformist.

pantofi-cui

Eleganță chiar și în miezul zilei

Pantofi cu șireturi cu toc cui 
Deși pantofii cu toc cui și vârf ascuțit sunt prin definiție extrem de eleganți, datorită șireturilor devin ca prin farmec mai casual și nu vor șoca pe nimeni chiar dacă îi alegi ca element de bază în timpul zilei, chiar în combinație cu blugi, o geacă de piele sintetică și o geantă de  stil plic. Tocmai te-ai imaginat îmbrăcată așa, nu? Știu, este o combinație simplă dar irezistibilă.

 

                                                    Pantofi cu șireturi peep-toe

pantofi-sireturi

O mică provocare

Sau dacă ești o femeie foarte sigură pe tine, de ce nu, poți alege niște pantofi peep-toe negri cu șireturi, care te duc cu gândul la Fifty Shades of Grey. Acești pantofi, o salopetă elegantă cu dantelă, pedichiura în tonuri de negru sau bleumarin și niște cercei lungi…O seară în club cu prietenele, plimbări de vară prin oraș, noaptea târziu, sunt doar câteva ocazii în care te poți pune în valoare într-un mod plin de bun gust cu ajutorul pantofilor extrem de sexy pe care ti-i propunem.

Dacă deja deții 5-7 perechi de pantofi de bază, pantofii eleganți cu șireturi fac parte din categoria pantofilor mai speciali, pe care nu îi vei purta zilnic dar care sunt un prieten de nădejde atunci când vrei să te simți altfel, când vrei să debordezi de rafinament, eleganță și vei crea o impresie plăcută, remarcabilă datorită combinației neobișnuite de pantof elegant cu șiret, al cărei avantaj este că nu ai nevoie de o ținută sofisticată.

Chiar este recomandat să alegi ceva simplu, precum o pereche de pantaloni și o bluză sau o rochie uni, fiindcă acești pantofi deja conferă un efect notabil oricărei ținute, iar noi știm că aproape întotdeauna, less is more!

Share.

Leave A Reply