Pantofii cu toc – un must have în garderoba de primăvară

0

Cum primăvara se apropie cu pași repezi, gândul ne zboară inevitabil la reînnoirea garderobei și la noile achiziții vestimentare care ne vor face zilele mai frumoase. Cu siguranță ai trecut deja pe wish list o mulțime de hăinuțe șic pe care le vei purta la birou și în timpul liber, dar cum rămâne cu pantofii?

Pantofii cu toc sunt prin excelență un simbol al feminității, atât din punctul de vedere al femeilor, cât și al bărbaților! De cele mai multe ori, pantoful cu toc ne face să ne simțim mai sexy, mai puternice și, într-un fel sau altul, mai pregătite!

Purtând încălțăminte cu toc postura ni se schimbă, mușchii se încordează și atitudinea se metamorfozează și ea. Evident, corpul se înalță și silueta este subțiată cu mult, nu-i de mirare că încălțămintea cu toc este un obiect must have în garderobă!

 

Există câteva reguli de stil care trebuie respectate atunci când îți alegi încălțămintea cu toc, reguli care te pot ajuta să arăți bine, să fii grațioasă, să reziști încălțată întreaga zi și să îți fie ușor să o porți, să-ți facă plăcere!

Cum sa îți alegi cei mai potriviți pantofi cu toc

Înălțimea tocului. Dacă ești foarte înaltă, ți se potrivește un toc mediu (5-8 cm) sau înalt (peste 8 cm). Astfel, el va fi proporțional cu înălțimea ta și look-ul tău final va arata armonios. Dacă ai o înălțime medie, poți purta pantofi cu toc mic, mediu sau înalt, dar nu foarte înalt (maxim 12 cm). Dacă ești mică de înălțime, ți se potrivesc tocurile mici și medii (maxim 8 cm). Un toc de peste 8 cm va scoate în evidență faptul că tu ești scundă, în loc să dea senzația că ești înaltă și look-ul tău va avea de suferit.

Grosimea tocului. Tocul subțire oferă mai puțină stabilitate și susținere, este potrivit mai degrabă pentru seară, este considerat mai elegant și va arata armonios, purtat de o silueta filiformă sau cu dimensiuni medii. Tocul cu grosime medie și tocul conic sunt universale în ceea ce privește tipologia purtătoarei, sunt potrivite mai degrabă pentru ținutele de zi, oferă o susținere și stabilitate mai bune, astfel că sunt mai ușor de purtat. Tocul gros este în general un toc statement, potrivit atât pentru seară cât și pentru zi, oferă foarte multă stabilitate și susținere.

Alege cu grijă forma pantofului. Atunci când alegi pantofii cu toc, în special cei pe care îi vei purta ore întregi, ai grijă ca înclinarea tălpii de la călcâi la vârf să fie lină, gradul de înclinare să nu fie foarte mare, pentru că, în caz contrar, toată greutatea corpului se va sprijini pe degete și pe partea din față a tălpii, ceea ce nu este deloc confortabil! Prin urmare nu alege tocuri de 12 cm și talpa subțire. Pentru a evita disconfortul și eventualele dureri alege fie un toc mai jos, fie pantofi cu tocuri mai înalte, dar care au și platformă în partea din față.

Nu purta o pereche nouă de pantofi la o ședință sau eveniment important. Dacă ți-ai cumpărat pantofii pentru prezentarea pe care trebuie să o faci în fața colegilor și a șefilor luna aceasta, încearcă să îi porți înainte. Astfel vei afla dacă te rod sau îți dau dureri de picioare și totodată de cap. Nu ai nevoie de o durere de picioare care să îți distragă atenția de la ceea ce ai de spus. Fie porți tocurile cele noi prin casă cât mai mult timp, fie te îmbraci frumos și mergi la o tură de shopping. 

Secretul pentru a fi grațioasă și feminină atunci când porți pantofi cu toc este să-ți alegi perechea ideală, în funcție de abilitățile tale de a purta aceasta încălțăminte! Tu porți pantofi cu toc? Care este modelul tău preferat?

 

Share.

Leave A Reply